≫ 

Isključenje Trinkijerija, drama u Morači i tesan poraz Partizana od Budućnosti u derbiju kola!

Završnica tvrdog derbija za infarkt!

Andrea Trinkijeri, Novica Veličković Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Budućnosti pobedili su Partizan u Morači, u meču osmog kola regionalne ABA lige. sa 65:60. Budućnost je u seriji od pet pobeda u svim takmičenjima, a Partizan nije uspeo da slavi na gostovanju ni posle punih pet i po godina.

Junak pobede podgoričkog tima je Nikola Ivanović koji je imao sreće u pretposlednjem napadu Budućnosti jer mu se posle promašenog šuta za dva lopta odbila u ruke, a reket je bio otvoren i Ivanović je poentirao za prednost 62:60.

Vil Mozli je ubrzo napravio faul u napadu, trener crno-belih Andrea Trinkijeri se pobunio zbog takve odluke sudija i na 22 sekunde do kraja dobio drugu tehničku grešku i isključenje.

Foto: ABA liga / Buducnost VOLI

Skot Bamfort je pogodio tehničko bacanje za +3, a Podgoričani su potom izveli loptu, Bamfort se opet našao na liniji penala i rutinski priveo meč kraju.

Najefikasniji je kod pobednika bio Džastin Kobs sa 14 poena, dok su Nikola Ivanović i Hasan Martin imali po 12. U Partizanu je Novica Veličković ubacio 11 poena, a svi ostali su bili jednocifreni.

Partizan je u prvom poluvremenu bio bolji za nijansu. U trenucima kada su crno-beli gubili konce jer Volden nije pogađao ili kada bi Gordić i Zagorac isforsirali neki napad, Novica Veličković je bio tu da smiri igru i nađe najbolja rešenja.

Foto: ABA liga.com / Buducnost VOLI

Kapiten Partizana je bio najsigurnije rešenje i upravo on je skokom u napadu i poenima i otvorio meč.

Budućnost je brzo preokrenula preko Hasana Martina i trojkom Skota Bamforta, ali je Martin vrlo brzo "zaključan" ulaskom Vila Mozlija i Rašona Tomasa, pa je njegov učinak bio ograničen.

Na Veličkovićevu igru se nadovezao i Dušan Miletić koji je ofanzivnim skokom i sa četiri koša pokrenuo seriju svog tima 6:0 za preokret i 12:8 u korist srpskog kluba.

Partizan je trojkom Pejdža u osmom minutu otišao na 17:11, prvu osetniju razliku i četvrtinu završio sa plusom od sedam poena jer je Rašon Tomas sam rešio napad sa zvukom sirene na niskom postu.

U drugoj četvrtini je Budućnost za minut i po potpuno istopila prednost rivala. Nikola Ivanović je prvo pogodio za dva, pa za tri i kada je u trećem napadu promašio trojku, Šehović je "doleteo" iz drugog plana i prikucao loptu u koš, a gostima se u Morači nije dobro pisalo.

Foto: ABA liga / Buducnost VOLI

Taj nalet Podgoričana je bio kratkog daha. Igralo se koš za koš sve do dva minuta pred poluvreme. Mozli je tada monstruozno zakucao, Veličković je bio precizan iz okreta, ali se Partizan odlepio posle nesmotrenog faula Šona Kilpatrika na Radetu Zagorcu.

Zagorac se podigao na trojku iz ćoška, Kilpatrik ga je "opleo" po rukama i Rade je pogodio sva tri slobodna bacanja, a Gordić je u prodoru sa zvukom sirene poluvreme zatvorio lepim polaganjem za 37:29.

I treću četvrtinu su Podgoričani otvorili eksplozivno - zakucavanjem Hasana Martina. Veličković je uzvratio trojkom, ali su igrači Partizana počeli da greše u odbrani.

Ispunili su bonus već za minut i po, novi kiks je usledio kada je Jaramaz faulirao Džastina Kobsa na trojci, a ovaj primakao svoj tim na četiri poena minusa.

To nije bilo sve. Nikola Janković je promašio zicer, pa pod košem napravio prekršaj u skoku na Šehoviću, da bi ubrzo Ivanović dvojkom potpuno poravnao rezultat na 42:42 za manje od četiri minuta nastavka!

Partizan je počeo da gubi lopte nakon toga, nizala su se slobodna bacanja podgoričkog tima koji je uspeo da povede, ali u tesnoj trećoj četvrtini niko nije uspevao da napravi veću razliku pa je Partizan u četvrtu ušao sa poenom prednosti.

Rašon Tomas je držao konce igre Partizana svojim skokovima na startu poslednje deonice, ali su i jedni i drugi počeli da promašuju sve i svašta, pa je prazan hod na obe strane trajao puna tri minuta, a na pet minuta pre kraja je bilo samo 3:2 za Partizan u ovoj deonici!

"Sušu" je prekinuo Martin poenima sa niskog posta, posle čega se Nikola Ivanović podigao na trojku za 58:55. Usledila je napeta borba do kraja. Vil Mozli je primakao crno-bele posle ofanzivnog skoka, Ognjen Jaramaz je umalo izrastao u junaka jer je najpre ubacio trojku za 60:60, a onda iznudio i faul u napadu.

Foto: ABA liga / Buducnost VOLI

Međutim, usledio je spomenuti scenario. Ivanović je pokušao da reši napad iako je ispred sebe imao višeg Tomasa, promašio je, srećno mu se odbila lopta i imao je otvoreno polaganje koje će se ispostaviti prelomnim za trijumf.

Buudćnost posle osam odigranih kola ima sedam pobeda i samo jedan poraz pa je prva u ABA ligi, dok je Partizan sa skorom od pet pobeda i tri poraza na petom mestu regionalnog takmičenja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Četvrta četvrtina:

40. minut - Faul u napadu Kobsa na Ognjenu Jaramazu! Neprecizni Jaramaz i Pejdž u prodorima. Ivanović promašuje poludistancu, ali mu se odbija lopta i on ima otvoren put do koša - 62:60. Bamfort završava posao u korist Budućnosti sa linije bacanja, Podgoričani pobeđuju 65:60.

39. minut - Jaramaz trojkom izjednačio rezultat, prvi poeni na meču za 60:60!

38. minut - Zagorac pravi faul u napadu, Martin gazi aut liniju, opet prazan hod.

37. minut - Kobs dobar u prodoru - 60:57 za Budućnost.

36. minut - Mozli polovičan sa linije penala, trojka Ivanovića, pa ofanzivni skok Mozlija i poeni - 58:57 za Budućnost.

35. minut - Konačno neko prekida sušu od tri minuta bez poena, Martin pogađa pod košem - Budućnost vraća prednost 55:54.

34. minut - Odbranila se Budućnost od neodlučnog Jankovića, Bamfort i Zagorac su promašili po trojku, dugo već nema poena ni za jednu ekipu.

33. minut - Zagorac krade loptu Ivanoviću, pa od njega iznuđuje faul na niskom postu. Zagorac mu još jednom seče napad nakon toga, a Budućnost ne unosi loptu u igru pet sekundi.

32. minut - Rašon Tomas skače u napadu posle promašaja Voldena, a onda dobija još jedan faul posle pokušaja zakucavanja - 54:53 za Partizan.

31. minut - Aleksa Ilić gubi loptu, dve promašene trojke igrača Partizana. Mejers lagano prolazi kroz sredinu i ide do koša - 53:52 za Budućnost.

Treća četvrtina:

Foto: ABA liga.com / Buducnost VOLI

30. minut - Konačno prodor i pogodak Korija Voldena, Kobs ne može da reši težak šut, ne pogađa ga, kao ni Gordić. Treća četvrtina završena 52:51.

29. minut - Pogođeno je tehničko bacanja Buudćnosti, ali je Pejdž flouterom vratio prednost Partizanu (50:49). Na drugoj strani novi penali za Plave - 51:50 za Budućnost.

28. minut - Novo izjednačenje posle penala Rašona Tomasa. Budućnost je tek sada ispunila bonus. Mozli u međuvremenu skače u napadu i dobija udarac po ruci. Tako je barem signalizirao Andrea Trinkijeri i dobio je tehničku!

27. minut - Brutalno zakucavanje Tomasa posle ofanzivnog skoka Mozlija! Mejers vraća prednost ekipi Budućnosti 48:46, i to posle dva promašena bacanja Nikolića.

26. minut - Ivanovićeva trojka se odbija od obruča i vraća u ruke igračima Budućnosti posle čega Martin igra pik sa Ivanovićem. Umalo je Hasan pogodio, ali je na kraju dobio samo dva bacanja - 46:44 za Budućnost.

25. minut - Zagorac neprecizan za tri, Janković konačno ubacuje neki poen za goste - 44:42 za Partizan. Nikolić ne koristi šansu 2+1 posle prekršaja Tomasa - 44:44.

24. minut - Janković promašuje zicer, a onda pravi faul u skoku. Neverovatno je kako se ređaju greške igrača Partizana. Šehović sa linije penala precizan oba puta (42:40). Ivanović poravnava rezultat dvojkom - 42:42!

23. minut - Novi faul Jaramaza i to na Kobsu pri šutu za tri poena! Kobs precizan dva puta, isto kao i Gordić na drugoj strani. Laganim pogotkom Danila Nikolića Budućnost prilazi na 42:38.

22. minut - Kobs u prodoru pored Jaramaza, Jaramaz ga faulira, a Miletić nesmotreno skida loptu iako ona nije ni išla u obruč, pa su igraču Budućnosti priznati poeni - 40:34 za Partizan, koji je već posle minut i po ispunio bonus faulom Jaramaza.

21. minut - Zakucavanje Martina, pa trojka Veličkovića - 40:31 za Partizan.

Druga četvrtina:

Foto: ABA liga.com / Buducnost VOLI

20. minut - Kilpatrik je "opleo" po rukama Zagorca pri šutu za tri poena, krilo Partizana ima slobodna bacanja (35:29). Dobra odbrana crno-belih tera Danila Nikolića na dalek šut za tri preko ruke, Gordić gubi loptu, a Podgoričani preko Kilpatrika ne daju trojku. Nemanja Gordić u poslednjih desetak sekundi završava poluvreme polaganjem od table u prodoru - 37:29 za Partizan na kraju poluvremena.

19. minut - Kobs precizan sa poludistance, iz okreta dobar i Veličković - 32:29 za srpski tim.

18. minut - Volden opet neuspešan u prodoru, Mozli kupi njegov promašaj na obruču i monstruozno prikucava. Volden greši i u narednom napadu i pravi faul - 30:27 vode crno-beli.

Foto: ABA liga.com / Buducnost VOLI

17. minut - Šon Kilpatrik ulazi u igru po prvi put. Mozli fauliran posle dodavanja Zagorca. Kobs igra na niskom postu i uspeva da poentira - 28:27.

16. minut - Volden prolazi kroz reket i onda promašuje zicer, Bamfort precizan sa poludistance - 27:25 za Partizan.

15. minut - Veličković za Jankovića, zicer za centra Partizana Popović pokušava da pogodi težak stepbek u NBA stilu i ne pogađa preko ruke. Gordić forsira šut iz neizgrađene situacije, a jedini Veličković igra rezonski: okreće oko Mejersa i poentira pod košem za 27:23 za Partizan.

Foto: ABA liga.com / Buducnost VOLI

14. minut - Koraci Jankovića na isteku napada Partizana, Petar Popović kažnjava grešku dugom dvojkom (ispravka posle pregledanja snimka). Zagorac ne odgovara trojkom, "fleke vadi" Jaramaz jer iznuđuje faul u napadu - 23:23.

13. minut - Dobra reakcija Mejersa pod košem Partizana, precizan na drugoj strani Gordić - 23:21 za Partizan.

12. minut - Ivanović promašuje trojku, ali doleće Šehović i prikucava loptu u obruč, a Partizan ispušta vođstvo za minut i po - 19:19. Janković ga vraća polaganjem o tablu - 21:19 za crno-bele.

11. minut - Dvojka Ivanovića, Tomas neprecizan. Trojka Ivanovića i Budućnost za manje od minuta pravi seriju 5:0 zahvaljujući svom bek-šuteru - 19:17 za Partizan.

Prva četvrtina:

Rašon Tomas Foto: Marko Jovanović

10. minut - Pejdž neuspešan u drugom pokušaju za tri uzastopno, Petar Popović na drugoj strani na liniji penala, a Rašon Tomas precizan iz horoga sa zvukom sirene - 19:12 za Partizan na kraju prve četvrtine.

9. minut - Martin žestoko u sendviču između Mozlija i Tomasa, faul i nova slobodna bacanja za igrača Buudćnosti - 14:11 za Partizan. Pejdž trojkom pojačava ovo vođstvo 17:11!

8. minut - Kobs fula poludistancu, Tomasu lopta beži kao "vruć krompir", a Zagorac iz loše pozicije ne pogađa.

7. minut - Sjajna saradnja Jaramaza i Mozlija posle pika i onda zakucavanje Vila Mozlija. Dvaput Podgoričani ne pogađaju pod košem iz odbojke, forsiraju i ne prolaze. Rašon Tomas je bacio er bol - 14:10 za Partizan.

6. minut - Hasan Martin je prejak pod košem Partizana, uspeo je da izgradi poziciju i realizuje napad - 12:10 vodi Partizan.

5. minut - Miletić skače pod košem na ofanzivni skok u kontri i pogađa, Veličković lepo "zida" u reketu i ubacuje iz okreta, serija Partizana 6:0 i vođstvo 12:8.

4. minut - Džastin Kobs fauliran, pogodio je oba slobodna bacanja, pa je posle promašaja Jaramaza u sledećem napadu Budućnosti bacio alej-up za Hasana Martina. Martin je zaustavljen prekršajem - 8:8 posle poena Miletića.

3. minut - Zagorac još jednom pogađa posle trojke Skota Bamforta, Budućnost je nakratko povela ali je Partizan brzo uzvratio - 6:5 za Partizan.

2. minut - Prolazi Veličković do koša i polaže u visokom luku, na drugoj strani Hasan Martin poentira - 4:2 za crno-bele.

1. minut - Promašena trojka Partizana pa ofanzivni skok Veličkovića i poeni Zagorca - 2:0 za Partizan.

Uoči meča:

Sastavi ekipa:

Partizan: Volden, Zagorac, Pejdž, Gordić, Jaramaz, Miletić, Veličković, Birčević, Janković, Tomas, Pejners, Mozli. Trener: Andrea Trinkijeri

Budućnost: Kobs, Ivanović, Bamfort, Šehović, Martin, Ilić, Z. Nikolić, Kilpatrik, Božić, Popović, Majers, D. Nikolić. Trener: Petar Mijović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shitoshi

    24. novembar 2019 | 20:01

    Mislio sam da mi je partizan najodvratniji klub ali od danas je to buducnost...kakvi banditi

  • Milos

    24. novembar 2019 | 20:15

    Sad grobari kad je i vas opekla Moraca, malo drugacije gledajte na rak ranu regionalne lige a nemojte samo o Zvezdi da komentarisete.

  • Prcko prca a grobarka...

    24. novembar 2019 | 20:40

    Grobari, voleo bih da se prisetite mog komentara posle derbija... Tada ste mi lupali minuse, a danas govorite ono što sam ja tada... Dok se mi međusobno strvimo, hrvatsko-crnogorski-slovenački lobi radi punom parom... Mi Srbi kao košarkaška velesila u regionu dozvoljavamo da nas Bokan i njegova hrvatsko-slovenačka bratija vrte oko prsta... Oni vode ligu, presuđuju nam razno razni Javori i ostale šumske vrste... Setite se prošlogodišnjeg finala /tada ste se sitili/... Neka tako nam i treba...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA