≫ 

Šakota potpuno probudio Zvezdu: Crveno-beli timskom košarkom deklasirali Mornar u Pioniru

Novi-stari trener Zvezde rotirao je svih 12 košarkaša koji su upisali čak 30 asistencija

  • 55
KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mornara iz Bara 105:82 u meču poslednjeg, osmog kola, ABA lige.

Crveno-beli su sa novim trenerom Draganom Šakotom, pokazali dominaciju u svim segmentima igre i bez većih problema upisali bitnu pobedu u nastavku regionalnog takmičenja. Ono što posebno može da raduje sve navijače je organizovana igra u napadu i odbrani, kao i timska košarku u kojoj su učestvovali svi kolšarkaši crveno-belih.

Video: Crveno-beli timskom košarkom deklasirali Mornar u Pioniru

Zvezda je silovito krenula od samog starta. Posle uvodnih 4:0, usledila je serija rivala iz Bara od 5:0. u uvodnim minutima. Do kraja deonice, na terenu je postojao samo jedan rival je je Zvezda odgovorila prvo sa 9:0, da bi prvo beron pogodio zatri, potom i Lazić, u dva navrata, a onda i Dobrić, za ubedljivo vođstvo na startu od 28:9.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

Trener gostiju Mihajlo Pavićević pokušao je da tajm-autima prodrma svoje igrače, ali, umesto toga, njegov tim je šutirao 2 od 16 u uvodnih 10 minuta

U nastavku Mornar je zaigrao mnogo efikasnije nego na startu meča. Sredinom deonice Barani su prišli na 42:30, da bi posle tajm-auta Dragana Šakote, crveno-beli napravili novu seriju poena kojom "beže" na +20. Ipak, do kraja gosti se ponovo vraćaju, a posle trojke Pulena u poslednjoj sekundi prvog dela igre dolaze na 53:40.

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

U ovom periodu bilo je evidentno da Zvezda igra mnogo organizovanije u obe faze igre. Dobra odbrana o kojoj je na predstavljanju pričao Dragan Šakota viđena je tokom 3 četvrtine. Bacanje Dženkins za loptu pri vođstvu od preko 20 poena to je i pokazalo. Takođe, domaći košarkaši upisali su 14 asistencija uz šut za tri 7 od 11.

Video: Đenka se bacio za loptu iako njegov tim vodi više od 20 razlike

Treću deonicu obeležili su pokušaji Mornara da uhvati kakav-takav rezultatski priključak. U tome su na momente i uspevali, ali je na njihove koševe Zvezda odgovarala serijom poena. Tako su crveno-beli imali +15 na samom kraju, ali je, baš kao i na kraju prvog poluvremena, Pulen  sa tri vezana bacanja sveo razliku na +12 .

Video: Neverovatna blokada Fajea, a onda i Čovićeva trojka

Do kraja Crveno-beli su, kao i tokom celog meča, dolazili do +19. Igrali su organizovano u odbrani i niti u jednom momentu nisu rezultat i pobedu dovodili u  pitanje. Ipak poslednji koš Zvezde na meču, dobro je iznervirao trenera Mornara MIhajla Pavićevića, što se i videlo po njegovoj reakciji.

Video: Zvezda iznervirala ekipu Mornara poslednjim košem

Ono što svakako valja istaći jeste da je Lorenco Braun upisao novu odličnu partiju. razigravao je svoje saigrače tokom celog susreta, bez praznog hoda, a uz njega se istakao i Branko Lazić, kako odbranom, tako i poenterski. Kapiten crveno-belih je uz Majkla Odža upisao 13 poena. Njih su pratili Čović sa 12 poena, bez promašaja za dva i tri i 7 asistencija, Dženkins sa 11, i Gist i Braun sa po 10 koševa.

Sa druge strane, istakao se Džejkob Pulen sa 22 poena, Milko Bjeica je imao 16, Markota 12, a Begić 10.

KK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Crvena zvezda: Kuzmić 6, Čović12, L.Braun 10, Davidovac 8, Lazić 13, Faje 5, Beron 8, Dobrić 7, Gist 10, Dženkins 11, Simanić 2, Odžo 13

Mornar: Pulen 22, Nidam, Šehović 2, Mugoša, Reli-Ros 3, Begić 10, Vujošević, Pavićević, Voler 8, Markota, 9 Vranješ 9, Bjelica 16

Hala: Aleksandar Nikolić

Sudije: Sašo Petek, Uroš Nikolić, Krunoslav Peić

KK Crvena zvezda Foto: MN Press

ABA LIGA 8. KOLO:

Ponedeljak:

Crvena zvezda - Mornar 105:82

Nedelja:

Mega Bemaks – Cibona 72:76

Budućnost – Partizan 65:60

Zadar – Cedevita Olimpija 101:63

Subota:

Primorska – FMP 86:81

Krka – Igokea 76:75

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • siux

    25. novembar 2019 | 19:57

    cekajte polako ....gde se dizete odmah ...sve je lepo dok ne dodje veliki klub PARTIZAN ..da vas onda vidimo ...

  • Gg

    25. novembar 2019 | 20:53

    A grobari kao zgazili smo vas a fora bilo tri razlikr svi se secamo 35 prosle sezone eno ga zitko jos prima terapije

  • MilanT

    25. novembar 2019 | 20:52

    Uuu,koliko grobara prati Zvezdu... jel igra partizai kosarku negde??? Sto ga ne pratite???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA