≫ 

Jokić oborio rekord, a ubacio samo osam poena: Denver nanizao šestu pobedu!

Bio je na ivici rekorda karijere

  • 0
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera pobedili su Vašington sa 117:104, a naš Nikola Jokić imao je rekord sezone sa 20 skokova.

On je to uspeo da ostvari za 25 minuta na terenu, tome je dodao osam poena i pet asistencija, a nije imao veliku potrošnju lopti (4-8 iz igre), Grent je odskočio sa 20 poena, Barton je dodao 17, Marej 16, Plamli 15.

Vašington je dao najboljeg strelca meča, Mekre je imao 21 poen, a nekadašnji igrač Partizana Bertans došao je do 14 poena. Vizardsi su se držali do završnice prvog poluvremena, u drugom se samo postavljalo pitanje hoće li dozvoliti Denver rivalu da malo ublaži poraz.

Toga nije bilo, Denver je potvrdio da će na vrhu zapada biti paklena konkurencija, uz Lejkerse, zatim Kliperse i Dalas, koji su se sastali u derbiju prethodne večeri.

Što se našeg Nikole Jokića tiče, samo jedan skok ga je delio od izjednačavanja rekorda karijere, a zanimljivo je da je Vašington do ovog meča imao prosek od 119.1 poena po meču.

Denver je to uspeo da anulira i dozvolio je gostima da ubaci u poslednjem periodu 35 poena, pa je nekako pređena "stotka". Takođe, ukroćen je Bredli Bil, koji prosečno beleži 29.6 poena.

Sada je ostao na skromnih 14 uz 6-15 iz igre, od čega je 2-10 iza linije za tri poena.

Video: Asistencija i zakucavanje Jokića koji ulaze u istoriju Denvera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA