• 1

Mirotić pogađa trojke za vreme Božićnog posta za porodicu Dedić

Košarkaš Barselone nastavlja sa svojim humanitarnim radom

  • 1

Košarkaš Nikola Mirotić, koji se ove godine vratio u evropsku košarku, nastavlja sa podrškom i pružanjem pomoći ugroženim porodicama!

Nakon prošlogodišnje Božićne akcije, u kojoj je Mirotić pogocima sa linije obezbedio novi dom za šestoro ugroženih mališana porodice Varga, ove godine proslavljeni košarkaš odlučio je da obezbedi pomoć za još jednu porodicu. Sve u dogovoru sa organizacijom Srbi za Srbe"

U toku ovogodišnjeg Božićnog posta (27. novembar  2019. -07. januar 2020), Mirotić će šutirati trojke za ugroženu porodicu Dedić iz Gusinja!

I ove godine, svaka trojka, na svim utakmicama koje se odigraju do Božića, „vrediˮ 500 evra, i sav dobrovoljni prilog koji se sakupi ovom prilikom, biće iskorišćen za izgradnju nove kuće porodici Dedić!

Porodica Dedić, živi u teškim uslovima u selu Dosuđe, na severoistoku Crne Gore. Samohrana majka Milosava, i troje dece – Marijan (9), Veličko (4) i Jasna (3) žive u jednoj prostoriji kuće, koja je u jako lošem stanju.

Veoma tešku situaciju dodatno otežava i bolest najmlađeg deteta Jasne, koja ima cerebralnu paralizu i potpuno je nepokretna.

Nikola Mirotić i njegova supruga Nina Mirotić godinama uspešno sarađuju u projektima pomoći najugroženijima zajedno sa organizacijom Srbi za Srbe. U znak zahvalnosti, ova organizacija im je, krajem oktobra ove godine, uručila ikonu Svetog Vasilija Ostroškog.

Video: Mirotić na ivici suza: Ovo je san, hvala Srbiji i Zvezdi

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima