• 32

Ostoja o finansijama KK Partizan: Ništa ne brinite, ne dugujemo više od tri miliona evra!

Predsednik Partizana odgovarao na pitanja navijača

  • 32

"Koliko tačno iznosi dugovanje Partizana?", jedno je od najučestalijih pitanja koje se postavlja novoj upravi na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem, a upravo je prvi čovek kluba bio na raspolaganju navijačima na čija je pitanja odgovarao posredstvom klupskog kanala.

Mnoge je interesovalo je poslovanje kluba, finansijska stabilnost i dugovanja kao najbolnija tačka.

- Partizanov dug je poznata tema od prvog dana. Ponoviću tešku cifru od 7.136.000 evra kolika je bilo kada smo došli. Dug je od početka ove sezone je ispod 3.000.000 sa poreskim dugom koji uzima veliki deo tog duga. Sada smo u procesu reprogama tog duga, tražimo adekvatno obezbeđenje koje će garantovani državi za taj poreski dug, tako da ćemo dobiti veliki "diskaunt" što se tiče kamate, sa grejs periodom od dve godine. Tako da ćemo taj dug plaćati na sedam godina. Taj dug smo nasledili, nismo napravili. Kada smo došli bile su svakakve blokade, od institucija, nekoliko BAT-ova i u 2017. i u 2018. godini. Sada to nije slučaj. Finansije su pod kontrolom to ne mora niko da brine.

Govorio je Mijailović i o platama.

- U istoriji Partizan nisu sve plate isplaćene kao što je to bilo prošle sezone. I menadžmentu i stručnom štabu i ljudima u klubu i igračima. Sem četiri igrača gde imamo slučaj da nisu primili jednu platu zbog sudskih presuda koje su došle u tom momentu.

Ostoja Mijailović, Predsednik KK Partizan Beograd

Foto: Nikola Tomić

Marfin banka je dugo bila "omča oko vrata" Partizana. Dve strane su odavno na sudu.

- To je bio najveći pojedinačni problem. Tužili smo banku, spor se nalazi u sudu i na to ne možemo da utičemo. To je pitanje za sud kada će biti gotov. U ovom momentu ne plaćamo ništa. Mi smo tužili banku za povraćaj viška uplaćenih sredstava. To je jasno.

KK Partizan i dalje duguje legendarnom treneru Dušku Vujoševiću.

- Dug ka Vujoševiću je bio 2017. godine 400.000 evra. Nešto malo manje, 395.000. Njemu je isplaćeno 210.000 evra, dakle koš 190.000 mu se duguje i isplaćuje mu se mesečno kako se isplaćuje igračima. Sa njim je postignut sporazum, on je neko ko veruje da će dug biti isplaćen. Kada je on bio u bolnici u Istanbulu, imao sam želju i posetio sam ga jer sam tada bio kod Željka Obradovića. Vujošević voli Partizan, često daje savete koje znam delimično i da uvažim jer ima dosta znanja. A da li će doći na neku utakmicu to zavisi od njega. Bio je ranije u klubu, pili smo kafu, ne vidim ništa sporno. On je najtrofejniji trener u istoriji, on je deo Partizana i danas. On je posvećen drugom klubu, radi u drugom klubu, zdravlje mu je na prvom mestu. To kako je on otišao iz kluba, ja stvarno nemam ništa sa tim", rekao je Mijailović.

Video: Ostoja Mijailović o rivalstvu sa Zvezdom i istorijskom večitom derbiju u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Dabome

    Srbijo ne brini svi su oni duzni i nikom nista a sirotinji seku struju zbog duga od 10 hiljada,da ne kazem izbacuju na ulicu privatni izvrsitelji...Nama nema spasa dali smo dupe pod kiriju trpi stiskaj zubima capkaj vazelinom i cuti

  • bgd

    nista ne brinite,bezimo uskoro....

  • Šuki

    Od karte ste zaradeli 4000000milalal vera

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima