• 0

Nadam se da ćemo videti "Drim tim" u Beogradu

Ženski kvalifikacioni turnir na programu je od 6. do 9. februara sledeće godine u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić“.

  • 0

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljkovi' izjavila je da joj je drago što se njen tim našao u grupi sa SAD na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju.

Pored Amerikanki, Srbija će u Beogradu biti domaćin još Nigeriji i Mozambiku.

- Moramo biti svesni i prihvatiti jasnu razliku u kvalitetu između muških i ženskih selekcija koje dolaze iz Afrike. U ženskoj košarci fizička snaga ozbiljno dolazi do izražaja, što retki i vrsni poznavaoci ženske košarke jako dobro znaju.

- Afrika je istinski napredovala u ženskoj košarci u poslednje vreme i njihove igračice su dominantne pre svega u francuskoj i u španskoj ligi. Njihova fizička sprema pravi veliku razliku, mnogo veću nego u muškoj košarci - rekla je Maljković za sajt KS S.

Marina Maljković, košarkaška akademija u Šangaju

Foto: Milena Đorđević

Ona je dodala da joj je ogromno mi je zadovoljstvo što je Srbija u istoj grupi sa Amerikankama.

- Nadam se da ce doći u najboljem sastavu, da bi ljudi shvatili koliko je ženska košarka lepa, da bi shvatili bogatstvo ženske košarke i ja se nadam da ćemo videti pravi „Drim tim“ u Beogradu",

Maljković je istakla i da je velika cast i privilegija što je i košarkašima i košarkašicama omogućeno da kvalifikacione turnire igraju kod kuće, pred svojim navijačima.

- To nam daje dodatni motiv i snagu, a mojim košarkašicama i meni podiže odgovornost na najviši nivo da se prikažemo u što boljem svetlu i obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Video: Marina Maljković: Presekla je loptu i mi smo u četvrtfinalu

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima