• 11

Kad smo došli u KSS pre 9 godina dug je bio milion i po evra: Tomašević napustio savez zbog porodice

Savez je danas stabilan, ima sponzore, a Tomašević je odlučio da se oproba u novim izazovima

  • 11

Dosadašnji generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao je da je prethodni period u KSS njega napravio boljim čovekom, te da odlazi nakon rešenih mnogih problema.

On se posle devet godina se povukao sa mesta sekretara i potpredsednika saveza za takmičenja.

- Želim da izrazim zahvalnost ljudima sa kojima sam sarađivao proteklih devet godina. Imao sam izuzetne saradnike u kancelariji Košarkaškog saveza Srbije, ali i u klubovima i regionima širom Srbije. Sve što smo ostvarili u tom periodu uradili smo zajedničkim snagama, delujući kao tim.

Dejan Tomašević

Foto: Marko Jovanović

- Izlazim iz KSS kao potpuniji i bolji čovek. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, a nadam se i da su svi koji su radili sa mnom naučili nešto kroz rad na brojnim projektima.

Košarkaški savez Srbije zauzima veliko i važno mesto u mom životu i profesionalnoj karijeri, i odlazak nije bio lak, ali osećam da je došao momenat da se oprobam u novim poslovnim izazovima, kao i da se posvetim porodici.

Doneo sam tu odluku zadovoljan svim onim što sam uradio kao generalni sekretar KSS-a.

Aleksandar Sale Đorđević

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetio bih da smo imali samo tri sponzora i brojne probleme kada smo došli u Košarkaški savez Srbije 2011. Zatekli smo i dug od milion i po evra. Danas je savez finansijski i organizaciono stabilan, podržan od strane čak 19 kompanija sa višegodišnjim ugovorima, KSS ostvaruje pozitivne finansijske rezultate, a sve zarad unapređenja košarke u našoj zemlji.

Na sportskom planu KSS je takođe uspešan. Srbija već ima jednu ekipu koja se kvalifikovala za Olimpijske igre, uz još dve nacionalne selekcije koje imaju mogućnost da se nađu u Tokiju, i to preko kvalifikacionih turnira koje organizujemo. Bila je čast i privilegija raditi u KSS - naveo je Tomašević u svom saopštenju.

Da podsetimo, na mesto novog generalnog sekretara izabran je Zlatko Bolić.

Video: Dejan Tomašević o srpskom pasošu za strance, organizaciji Kupa i mladim igračima

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bruda

    Sve se menja. Izgleda da ce i strance da dovode u reprezentaciju. Pa nije lud da pljune na oko sto je gradio godinama. Pozdrav Deki Gospodine!

  • miki

    Zaboravi da povedes i Danilovica.

  • Srbin

    Ja sam ga cuo licno da vise nije mogao sa ludacima

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima