• 14

Bertomeu opet o licencama: Nemačka, Francuska i Engleska prioriteti, ABA klubovi "u razmatranju"

Prvi čovek elitnog takmičenja pričao o planovima Evrolige za naredne godine

  • 14

Najava da će naredne sezone, ili one posle, klubovi ABA lige samo kroz Evrokup moći do Evrolige, dobija nove potvrde u rečima prvog čoveka elitnog takmičenja Đordija Bertomeua. 

Španac je bio gost u Berlinu, na meču Alba - Žalgiris, gde se na licu mesta još jednom uverio u sveobuhvatne kapacitete nemačkog predstavnika, koji je, prema njegovim rečima, glavni kandidat za dobijanje stalne "ulaznice" za takmičenje u Evroligi.

Bertomeu je u razgovoru sa novinarima naglasio da je za razvoj takmičenja u narednim godinama ključna tržišta Nemačke, Francuske, te da je i Engleska "u fokusu" kao veliki izazov kome treba pristupiti. Za klubove sa Balkana, koji su do sada kroz Regionalno takmičenje tražili svoje mesto u Evroligi, Bertomeu je rekao da su i oni "u razmatranju".

- Sa jedne strane, mislim da je Evroliga poslednjih godina vrlo jasna kada su u pitanju tržišta kojima težimo, na kojima želimo da ostarimo naš uticaj. Sa druge strane, postoje neka tradicionalne teritorije koje zavređuju našu pažnju - rekao je Bertomeu, pa nastavio:

- Što se tiče prvog, mislim da je Nemačka oduvek bila među prioritetima, kao i Francuska i Velika Britanija. To su strateški važna tržišta i naša je namera da idemo ka njima. Odluku koju smo doneli za ASVEL (dobio licencu ove sezone) i Bajern (licenca od ranije) su pokazatelji u kom pravcu želimo da idemo. Nemačka ostaje prioritet, zato što verujemo da su najmanje dva tima iz Nemačke u Evroligi nešto čemu težimo i što je važno za nas. Francuska takođe, a što se Velike Britanije tiče, verovatno već znate da nam je san da i tamo proširimo ligu iako Engleska nema košarkašku kulturu i tradiciju. Ali, mi smo organizacija koja voli izazove, tako da ćemo stremiti u tom pravcu. Ali, takođe, psotoje tržišta kao što su Rusija i Balkan kroz ABA ligu, koja su isto tkao veoma interesantne košarkaške teritorije i sigurno je da su uzete u razmatranje. Prema tome, usmereni smo ka ta dva tržišta, iz različitih razloga, one koje sam već pomenuo.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Coa

    Nema ovi Englezi talentovani za sve posebno izgleda za košarku hahaha šou program🔴🔵⚪

  • Peki

    Fiba liga sampiona. Aba liga ZDRAVO EUROLIGA. ZDRAVO

  • dex

    ja kao zvezdas moram reci gospodine NOVAC tu vasu evroligu je stvorio i opravio partizan godinama igrajuci ..navijaci godinama stvarajuci fenomenalna navijanja i slanjem slike u svet..SRPSKI igraci koji su vam doneli kvalitet i lepotu igranja...zadnjih godina Zvezda vam daje to isto kao partizan pre....da libsu svesna gospoda iz aba lige da ukoliko ne bude mesto osvajacu te iste nakaradne lige da cu partizan i zvezda da izadju iz nje....ajmo zvezdo ajmo partizane nasu ligu da pravimo..nase igrace da stvaramo...nase trenere...a gospodin Novac eto mu london pa nek se goni

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima