≫ 

Mladi srpski genijalci specijalni gosti Crvene zvezde

Crveno-beli podržali učenike matematičke gimnazije koji su osvojili brojna priznanja

  • 2
KK Crvena zvezda - KK Valensija Foto: Marko Jovanović

Košarkaškom meču u kojem su Crvena zvezda savladala Valensiju u 11. kolu Evrolige, tik pored terena na mestima uz klupu crveno-belih, bili su mladi genijalci, specijalni gosti kluba.

Naime, u organizaciji KK Crvena zvezda bili su učenici matematičke gimnazije koji su na međunardnoj Olimpijadi osvojili brojna priznanja iz oblasti matematike, fizike, hemije i astronomije. To su osvajač bronze iz oblasti fizike Bogdan Rajkov, osvajač brozne iz oblasti matematike Jovan Toromanović, osvajač bronze iz oblasti hemije Mihailo Milošević, osvajač srebra iz oblasti matematike Miloš Milićev i dobitnik pohvale iz oblasti fizike Dobrica Jovanović. Učenici matematičke gimnazije su izašli i na parket, dobili prigodne poklone koje su obezbedili Crvena zvezda, sa sovjim sponzorima. Mladi genijalci zaslužili su gromki aplauz Zvezdine publike.

Na samoj utakmici oni su bili velika podrška crveno-belima i zdušno su ih bodrili celu utakmicu, a šampioni vrlo lako prepoznaju šampione. Na sportskom terenu ili u proračunu, karakter i snaga volje su veoma bitni. To se još jednom u praksi pokazalo i u utakmici između Crvene zvezde i Valensije.

- Meni je bilo veoma interesantno jer smo bili bukvalno pored košarkaša i u trenucima kada su bili tajmauti, toliko je bilo malo mesta između nas da sam imao utisak da sam deo ekipe. Bilo je veoma interesantno navijanje i ambijenti, ali i prilika da popričamo sa nekim od igrača Crvene zvezde koji su bili raspoloženi za razgovor i slikanje. Zahvalio bih se svima iz Crvene zvezde što su nas pozvali i što smo imali privilegiju da iz prvih redova osetimo atmosferu sa jedne ovakve utakmice - istakao je Mihailo Milošević.

Klub sa Malog Kalemegdana je želeo ovom prilikom da pokaže da je veoma lepo baviti se naukom i da ceni velika dostignuća koja postižu mladi genijalci. Nema sumnje da je pred njima svetla budućnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    29. novembar 2019 | 19:47

    Znači guslar, tenk, čitava vojska, sada genijalci... Ko je još ostalo, al đaba, opet ste boranija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA