≫ 

Maljković: Mislim da prvak ABA lige neće igrati Evroligu! Mogu da uradim projekat za novo takmičenje

Alarmantne reči nekadašnjeg proslavljenog trenera

  • 22

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, gostovao je u emisiji ''Oko'' na RTS-u gde je govorio o problemima naših košarkaških klubova i košarke u regionu uopšte!

Logično, ''akcenat'' je bio na tome da ABA ligi ''visi'' Evroliga zbog ideje prvog čoveka najeltinijeg takmičenja Đordija Bertomeua da se u nju ulazi samo iz Evrokupa.

- Šta će desi na kraju? Na kraju će da se desi da taj koji bude prvi, a voleo bih da to bude neki klub odavde, ne igra Evroligu! I šta ćemo onda da radimo? Za šta smo igrali? Problem je ovakav način razmišljanja Evrolige. Razgovarao sam sa Bertomeuom na Novom Beogradu prilikom jednog ručka i rekao sam mu da je nemoguće da sa ovakvom tradicijom ne postoji prohodnost. Ali, očigledno snaga kapitala, Sankt Peterburg, znamo se ko je odatle, Gasprom... - rekao je Maljković.

Kosta Jankov  i Božidar Maljković

Boža Maljković kao trener Unikahe Foto: MN Press

Predložio je nekadašnji proslavljen trener i rešenje ukolio prvak ABA lige ne bude igrao Evroligu na kraju.

- Ja bar mislim da neće. I mi treba već sada da razmišljamo o novim modelima takmičenja. Ako nekoga zanima, lično mogu da uradim neki projekat na moj način. Ako ne zanima nikoga, neka ostane tako. Igraćemo, biće puno stranaca, a dobit naše košarke neće biti nikakva.

Maljkovićevo izlaganje možete pogledati od 7.02 na videu ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    29. novembar 2019 | 23:19

    Proslo je vreme kada smo igrace ugovorima obavezivali da do 27 godine ne smeju ni da pomisle da odu preko ali TO se sada u svetu tretira kao krsenje ljudskih prava sto bi u prevodu na nas jezik znacilo- protivljenje mafiji da od njih prave pare i uzitak za svoju klijentelu a mora da bude onako kako to JACA mafija kaze.

  • Rastko

    29. novembar 2019 | 23:12

    STA Evropa i svet pa drugo cine na trzistu rada nego ISTO sto u sportu kulturi i bilo kome drugom segmentu zivota OSIM sto iz zemalja treceg sveta pokupuju sebi najbolje i najvrednije radnike a ZASTO jer ti nisi niti ces ikada biti u stanju da ih platis koliko oni mogu i tu se svaka price zavrsava a NAJTRAGICNIJA stvar nas tek u buducnosti ceka jer sa nikakvom radnom snagom necemo biti u stanju da odrzimo ni svoje resurse niti da se prehranimo a SVET takve na keca odbacuje kao opusak zadnje cigarete.

  • Rastko

    29. novembar 2019 | 22:55

    Evropa je GLADNA nasih talenata koje na trzistu kupuju cim odigraju 1 sezonu u nasoj ili Aba ligi za nebitno koliko para a sto se NIKAKO ne moze spreciti pa da smo jos 5 puta toliki koliki jesmo. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA