≫ 

Cedevita Olimpija "nokautirala" Zvezdu! Simonović i Boutrajt "terorisali" šampiona ABA lige!

Ovako loš početak sezone niko nije očekivao

Foto: ABA liga.com / Cedevita / Jurij Kodrun

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Stožicama od Cedevita Olimpije u meču devetog kola ABA lige sa 75:64.

Crveno-beli nisu mogli da pronađu rešenje u odbrani za svog nekadašnjeg kapitena Marka Simonovića, niti za individualne role Rajana Boutrajta i Kodija Miler-Mekintajera, pa su u "razmeni vatre" i serija tokom meča zasluženo izašli pognutih glava.

Najefikasniji je kod pobednika bio Boutrajt sa 17 poena, dok je Simonović dodao 16. U crveno-belom dresu se istakao Lorenco Braun sa 17 poena, dok je Bili Beron imao deset.

Podatak da su gosti imali više izgubljenih lopti (14) nego asistencija (11), dovoljno govori o tome koliko Zvezda nije odigrala dobro u napadu sve do same završnice.

KK Cedevita, KK Crvena zvezda Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Šut za tri je u prvom poluvremenu nikako nije služio i još kada se kod rivala raspucao Rajan Boutrajt to je bio recept za probleme srpskog i regionalnog šampiona.

Krenulo je dobro po Zvezdu. Uvodna dva i po minuta su bila tvrda i loša na obe strane pa sve do prodora i polaganja Lorenca Brauna uz faul Eda Murića - do poena i koša niko nije mogao.

Zvezda je trojkom Simanića posle dva i po minuta bez poena, postigla šest za svega tridesetak sekundi i vodila 6:0.

Razbudila se potom i Cedevita Olimpija i spomenuti Boutrajt. Tada kreću muke. Prvo ga je Beron faulirao na šutu za tri poena, a onda je Boutrajt trojkom produžio seriju svog tima od osam poena za izjednačenje 12:12.

KK Cedevita, KK Crvena zvezda Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Egal se nastavio sve do početka druge deonice kada Filip Krušlin ubacuje pet vezanih poena, a onda se opet aktivira Boutrajt sa dve uzastopne trojke čime odvodi Slovence do 31:21 i prve dvocifrene prednosti.

Od tog trenutka do poslednja dva minuta, Cedevita Olimpija je bila bolji tim. U završnici je popustio tim Slavena Rimca, pojačala se Zvezdina odbrana, pa su Faje i Beron trojkama približili Šakotin sastav na samo tri poena zaostatka 35:32.

Slovenački tim pravi seriju u nastavku preko Marka Simonovića i zahvaljujući nizu grešaka Bilija Berona. Amerikanac je u tim trenucima imao tek tri od devet iz igre, prodao je olako nekoliko lopti i Simonović je sa dve trojke, ofanzivnim skokom i asistencijom to kaznio, te poveo Cedevita Olimpiju ka novom dvocifrenom plusu - 47:37.

KK Cedevita, KK Crvena zvezda Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Sve dok ga Hopkins nije zamenio na terenu, Simonović je igrao odlično, nakon čega je napadačku "palicu" preuzeo Boutrajt uz Miler-Mekintajera, a Cedevita Olimpija je imala kontrolu.

I to sve do poslednja dva minuta, kao i u prethodnoj četvrtini. Tada je Lorenco Braun pogodio trojku, Džejms Gist je bio polovičan sa linije penala kao i Derik Braun pa je Zvezda pred završnih deset minuta imala podnošljiv zaostatak 53:48.

Četvrta četvrtina je krenula loše. Četiri faula za minut i po i prvi poeni tek posle dva i po minuta i solo prodora Lorenca Brauna nisu bili baš dobra najava.

Video: Četvrti poraz crveno-belih u ABA ligi, Cedevitu do pobede vodili bivši zvezdaši

Na scenu je još jednom stupio Rajan Boutrajt sjajnom fintom i trojkom, nadovezao se trojkom i Simonović i Cedevita Olimpija je sa +4 ekspresno otišla na više od deset razlike. Filip Čović je u međuvremenu dao dve trojke, ali je i izgubio dve lopte, te je slovenački tim u kontrama demoralisao protivnika i do kraja sačuvao prednost za pobedu.

Cedevita Olimpija sada ima skor od sedam pobeda i dva poraza i druga je u regionu, dok je Zvezda sa skorom pet pobeda i četiri poraza na četvrtom mestu. Naredni meč Zvezda igra protiv Olimpije iz Milana u Evroligi (peti decembar), dok joj u regionu osmog decembra gostuje FMP.

Četvrta četvrtina:

KK Cedevita, KK Crvena zvezda Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

40. minut - Polaganje Dženkinsa, nova trojka Simonovića, Cedevita Olimpija pobeđuje u Ljubljani - 75:64.

39. minut - Boutrajt promašuje trojku, ali Stipanović poentira posle ofanzivnog skoka Jake Blažiča - 70:59. Beron pod prekršajem, jedan od dva sa linije bacanja, dvojka Cirbesa posle asistencije Boutrajta. Nove poene ubacuje i Davidovac - 72:62 za Cedevita Olimpiju.

38. minut - Davidovac fauliran, realizuje dva slobodna bacanja - 68:59 za COL.

37. minut - Čović daje novu trojku pa pravi faul, a Blažič pogađa dva bacanja. MArko Simonović se vratio na parket i odmah i on ubacio trojku - 66:57. Čović gubi loptu, Blažič trči kontru i Slovenci su u odličnoj poziciji pred završnicu - 68:57.

36. minut - Krušlin na liniji penala precizan oba puta (62:51). Čović je ostao sam na trojci i pogodio, Krušlin je iz trka probao da odgovori trojkom i nije uspeo.

KK Cedevita, KK Crvena zvezda Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

35. minut - Kakva trojka Rajana Boutrajta! Četiri od pet za tri i još jednom iz driblinga (58:51). Na suprotnom kraju terena gubi loptu Čović, a Krušlin poentira u kontri za 60:51 u korist Slovenaca.

34. minut - Veliki promašaj Blažiča za tri, pa onda i Simonovića pod košem, Lorenco Braun pravi prekršaj u napadu.

33. minut - Zvezda bez koša puna dva i po minuta u poslednjoj četvrtini. Lorenco Braun iz rolinga prekida ovo svojim 16. poenom i uz faul Miler-Mekintajera - 55:51 za Cedevita Olimpiju.

32. minut - Miler-Mekintajer pogađa uz faul Brauna i ne ubacuje dodatno bacanje, Stipanović na drugoj strani pravi četvrti faul (55:48).

31. minut - Loš prvi napad Zvezde  u poslednjoj četvrtini, nije se proslavila ni Cedevita Olimpija.

Treća četvrtina:

Lorenco Braun Foto: Marko Jovanović

30. minut - Faul na Džejmsu Gistu posle dodavanja Dženkinsa 53:48. Hopkins je prethodno u kontri blokirao Derika Brauna.

29. minut - Bori se Derik Braun pod košem, ali promašuje i treće uzastopno slobodno bacanje posle faula. Tek četvrto je pogodio (53:44). Filip Krušlin je napravio faul u napadu nakon toga, a Lorenco Braun je dao trojku - 53:47 za slovenački tim.

28. minut - Nekako je "iščačkao" svoju izgubljenu loptu Derik Braun i poentirao pored Cirbesa pod košem. Mekintajer je odmah uzvratio u tranziciji - 53:43.

27. minut - Novi dobar potez Lorenca Brauna, on jedini drži Zvezdu u igri. Boutrajt odlično proigrava Cirbesa koji zakucava. Lorenco potom ne pogađa na drugi obruč - 51:41 za domaći tim.

26. minut - Dobar Lorenco Braun u prodoru, njegov prezimenjak Derik dobija faul Simonovića pod košem, ali onda Simon flouterom opet vraća deset razlike - 49:39.

25. minut - Bili Beron gubi loptu, serija loših poteza Amerikanca, Boutrajt to u kontri kažnjava polaganjem. Nova trojka Simonovića i Slovenci opet imaju deset poena prednosti - 47:37!

24. minut - Ofanzivni skok i asistencija Simonovića za Miler-Mekintajera, nema potom trojki Berona i još jednom Simonovića - 42:37.

23. minut - Miler-Mekintajer zavrće na drugi obruč posle dodavanja Stipanovića, poentira i Beron uz faul Stipanovića - 40:37 za Cedevita Olimpiju.

22. minut - Ne ide trojka Berona, ne ide ni druga za Simonovića! Ne prolazi ni Braunov flouter, ali Kuzmić hvata ofanzivni skok i vraća loptu u obruč - 38:34 za COL.

21. minut - Trojka Simonovića na startu treće četvrtine, izlazi lopta iz obruča Ognjenu Kuzmiću - 38:32 vodi Cedevita Olimpija.

Druga četvrtina:

Bili Beron, Billy Baron Foto: Nikola Tomić

20. minut - Beron ne ubacuje slobodno bacanje posle faula Blažiča, precizan je bio drugi put (35:27). Miler-Mekintajer ne daje trojku, hvata ofanzivni skok i baca loptu Cirbesu koji je gubi. Gist kupi promašaj Lorenca i poentira iz horoga, crveno-beli odmah kradu loptu i Beron trojkom završava četvrtinu - 35:32 vodi Cedevita Olimpija!

19. minut - Hopkins uz kontakt poentira pod košem (35:23), ali Faje daje drugu Zvezdinu trojku na utakmici, pa Rimac traži tajm-aut a njegov tim vodi 35:26.

18. minut - Nova promašena trojka, ovog puta Lazića. Dvaput je Cirbes promašio pod košem, na kraju je Jaka Blažič ostao tri sekunde u reketu. Lorenco Braun konačno prekida "post" Zvezde polaganjem - 33:23.

17. minut - Faje promašuje trojku, Čović krade, pa gubi loptu a Dženkins lupa rampu Hopkinsu koji potom pogađa ispod koša - raste prednost Cedevita Olimpije 33:21.

16. minut - Stipanović okreće Gista i poentira, Boutrajt fintira Čovića i onda pogađa novu trojku za prvo dvocifreno vođstvo Cedevita Olimpije i tajm-aut Dragana Šakote - 31:21.

15. minut - Cepa mrežu Boutrajt! Izlazi iz bloka i pogađa, Gist odgovara pogotkom za dva - 26:21 za Cedevita Olimpiju.

14. minut - Dobra odbrana Zvezde i novi promašaj za tri. Sjajan pas Mulalića za Stipanovića i Slovenci čuvaju prednost - 23:19.

13. minut - Pogađa Dženkins dugu dvojku, Gist krade loptu posle pasa Krušlina, ali Dženkins onda promašuje trojku - 21:19 za Cedevita Olimpiju.

12. minut - Trojka Krušlina, Cedevita Olimpija vodi 19:16! Fauliran Dejan Davidovac na drugoj strani i polovičan sa linije penala (19:17). Greška Stipanovića, pa onda istovetna izgubljena i za Dženkinsa. Stipanović naposletku pogađa pod košem Zvezde - 21:17 vode Slovenci.

11. minut - Krušlin pogađa za dva, Odžo pored Stipanovića ne može da uradi ništa pa je Majkl promašio zicer od table - 16:16.

Prva četvrtina:

Majkl Odžo Foto: Marko Jovanović

10. minut - Dve izgubljene lopte, pa promašaj Odža, a onda faul na Simonoviću, centar Zvezde slab po ulasku u igru. Simonović promašuje oba bacanja, a Dženkins gubi loptu, pa mu se vraća u ruke i poentira za minimalnu prednost Zvezde na kraju prve četvrtine - 16:14.

9. minut - Derik Braun promašuje trojku, a onda u kontri na asistenciju Lorenca pogađa pod obručem (14:12). Marko Simonović poravnava to u narednom napadu - 14:14.

8. minut - Seriju je nastavio Boutrajt pogotkom za tri - 12:12!

7. minut - Beron kratak sa poludistance, Cirbes nastavlja seriju od pet poena za COL, Slovenci prišli na tri razlike (12:9).

6. minut - Sjajna finta Lorenca Brauna! Povukao je kontru plej Zvezde, fintirao u stilu Ražona Ronda da će dodati loptu saigraču i umesto toga je ostavio kod sebe na dvokoraku i kroz sredinu prošao do obruča za 12:4. Beron faulira Boutrajta na šutu za tri, igrač Cedevite Olimpije sva tri puta siguran - 12:7 vodi Zvezda.

5. minut - Poeni Cirbesa, a onda i Berona posle asistencije Kuzmića - 10:4 za Zvezdu.

4. minut - Kasni rampa Kuzmića, priznaju se prvi poeni za Cedevita Olimpiju. Centar crveno-belih potom daje iz ćoška koš sa poludistance - 8:2 za Zvezdu.

3. minut - Dobro se brani Cirbes i umalo krade loptu, Zvezda dobija aut. U nastavku akcije Lorenco Braun skače u napadu posle promašaja Kuzmića i uz faul ubacuje prve poene na utakmici posle dva minuta i 20 sekundi - 3:0 za Zvezdu. Blažić u narednom napadu nije mogao sam, Simanić je pogodio trojku i nastavio seriju Zvezde za 30 sekundi - 6:0.

2. minut - Ni Beron ne može da pogodi za tri, svoje napade ne koristi ni slovenački tim.

1. minut - Promašena trojka Brauna, pa izgubljena Lazića i blokada na Boriši Simaniću, tvrd početak meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(elegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    1. decembar 2019 | 20:19

    Al se loze grobari brate....😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Bojan SD

    1. decembar 2019 | 18:45

    E bruke jedne dzaba i tolika sudijska naklonjenost, dokaz da protiv Boga se ne moze ! Cestitke Slovencima od srca za prikazanu igru a ovi kolko vidim da nece ni igrati u zavrsnici ove lige sto i zasluzuju 😃

  • SrbskiBek

    1. decembar 2019 | 22:04

    Hahaha ..vidi ove grobare !,,,?? Koja LOZANA TEBRAAA...aajooojjj Hahahaha... Pa dal' ste realni bre!????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA