≫ 

Slaba partija Jokića u porazu Denvera: Lebron i Dejvis razbili Nagetse!

Srpski as nije bio na visini zadatka, Lebron i Dejvis kombinovali 50 poena

  • 4
Lakers Nuggets Basketball Foto: Tanjug/AP

A nisu ni Denver Nagetsi koji su u noći između utorka i srede izgubili u derbiju čela Zapada NBA lige od Los Anđeles Lejkersa sa 105:96.

Nikola Jokić ove sezone i inače ne uzima mnogo šuteva, pa je više puta i trener Majk Meloun pričao kako mora da bude agresivniji, ali i kada to pokuša, ne ide. Tako je bilo protiv Sakramento Kingsa pre nekoliko večeri, ali i sada.

Jokić je pokušao da donese prevagu u završnici, ali je grešio i nije bio sam u tome, pa su Lejkersi zahvaljujući najboljem tandemu lige trenutno - Lebronu Džejmsu i Entoniju Dejvisu odneli pobedu iz Pepsi centra u Koloradu.

Somborac je imao 13 poena, pet skokova i osam asistencija uz četiri pogođena iz 12 šuteva. Imao je i tri ukradene, ali i pet izgubljenih lopti. Nagetse je poenterski predvodio Džamal Marej sa 22 poena i po pet skokova i asistencija, dok je Pol Milsap imao poen manje.

Lebron Džejms je imao 25 poena, uz šest skokova i devet asistencija, dok je Dejvis upisao dabl-dabl sa 25 poena i deset skokova. Nagetsi su se držali dobro tek do sredine prve deonice kada Lejkersi preuzimaju kontrolu i trojkom Troja Denijelsa stvaraju prvu osetniju prednost na tri minuta pre kraja prve deonice - 25:16.

Tim tragom, pre poluvremena stvaraju dvocifrenu razliku, mada je Denver posle prvih 12 minuta imao deficit od samo četiri poena. Igrala se čvrsta košarka i u takvom meču su se bolje snalazili Jezeraši koji su na pauzu između poluvremena otišli sa 60:49.

Nagetsi se potpuno vraćaju u prva tri, četiri minuta druge četvrtine, pa trojkom Gerija Herisa i košem Mareja uspevaju da izjednače na 64:64, ali je to bilo kratkog daha. Deni Grin se podiže na trojku, pogađa i nakon toga Lejkersi opet polako, polako počinju da "beže" da bi u poslednjih 12 minuta ušli sa +8.

Tamo su igrači Nagetsa uspeli da poenima Jokića sa linije penala na dva i po minuta pred kraj priđu na poen zaostatka 97:96, ali će se to ispostaviti njihovim poslednjim poenima na meču pa su Aleks Karuzo i Entoni Dejvis sa linije penala overili trijumf.

Lejkersi sada imaju skor od 18 pobeda i tri poraza i drže prvo mesto na Zapadu, dok je Denver posle svog poraza, a pobede Klipersa pao na treće mesto sa 13 pobeda i pet poraza.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Nikola Jokić i ceo tim Denvera razvukli fudbalicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hej he sloveni

    4. decembar 2019 | 11:01

    Srbijanci kako ste pricali ono, jokic najbolji centar sveta? Ahahahahha. Luka po 40 poena svaku a jokic jede bureka🤣🤣🤣

  • Aleksandar

    4. decembar 2019 | 10:29

    To je taj nas mentalitet. Umesto da kida ove sezone, on zivi na lovorikama prethodne uz ono "ma lako ću ja to", ne trudi se i misli da je Bogom dan.

  • Abc

    4. decembar 2019 | 10:03

    I onda kad Harden ubaci 50poena odmah budu komentari... Ma u NBA ne igraju odbranu... Pa i pored toga ovaj nas ni do 20 poena ne moze da dogura.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA