≫ 

Dončić i Janis su zvanično najbolji košarkaši u Americi: Uradili su nešto što je bilo nezamislivo!

A plejada Evropljana je prodefilovala kroz NBA od kraja osamdesetih do danas

  • 2
Dalas Maveriks Boban Marjanović Foto: Tanjug/AP

Grk Janis Adetokumbo i Slovenac Luka Dončić postali su deo istorije NBA jer su istovremeno proglašeni za igrače meseca u dve konferencije najjače košarkaške lige na svetu.

To je prvi put da u obe konferencije u istom mesecu najbolja budu dvojica momaka sa tla Evrope, pored američkih "zveri" poput Lebrona Džejmsa, Džejmsa Hardena, Entonija Dejvisa i brojnih drugih.

Košarkaš Dalas Maveriksa Luka Dončić glavni je razlog što tim iz Teksasa beleži dobre rezultate ove sezone i to je stiglo kao potvrda kroz priznanje za najboljeg igrača Zapada.

Luka je imao skoro pa tripl-dabl u proseku sa 30.6 poena, 9.6 asistencija, 9.9 skokova i 1.4 ukradenu loptu u proseku i time se već sada kandiduje kao jedan od potencijalnih MVP-ja lige već sa 20 godina!

Međutim, na suprotnoj obali i u istočnoj konferenciji dominiraju Milvoki Baksi koji su i ove sezone skorom najbolji tim NBA lige (trenutno uz Lejkerse sa po 18-3), a ključni čovek je kod Baksa bio Janis Adetokumbo kao najbolji košarkaš Istoka u prošlom mesecu.

Janis je imao 30.9 poena, 5.9 asistencija,13.4 skoka i 1.5 ukradenih lopti po utakmici.

Video: Dončićeva klasična dominacija: Trojka preko Lebrona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA