• 25

Evroliga drakonski kaznila Zvezdu zbog kvara na semaforu, vode se 2 postupka protiv kluba!

Žestoke mere!

  • 25

Košarkaški klub Crvena zvezda mts kažnjen je u sredu od strane disciplinskog sudije Evrolige zbirnom kaznom od 17.500 eura zbog propusta u organizaciji utakmice 11.kola Evrolige sa Valensijom.

Disciplinski sudija Evrolige Patrik Granžan izrekao je ovu kaznu zbog dva propusta:

– Zastoj u radu semafora koji je prouzrokovao prekid utakmice u trajanja od 57 minuta tokom prve četvrtine utakmice u iznosu od 15.000 evra;

– Ubacivanja kovanica na teren i limenke za piće kojom je pogođen jedan od sudija po završetku utakmice, u iznosu od 2.500 evra.

- U obrazloženju kazne navodi se da je KK Crvena zvezda mts i u prošlosti kažnjavan zbog propusta slične prirode, ali je olakšavajuća okolnost uzeta u obzir da je klub na utakmici sa Valensijom preduzeo sve mere kako bi se utakmica ipak odigrala u zakazanom terminu - navodi se na sajtu kluba.

- KK Crvena zvezda mts ovom prilikom saopštava da je shodno ugovorima koje je pre početka sezone potpisao sa „Štark Arenom” i SC “Tašmajdan” koji upravlja halom „Aleksandar Nikolić“ (za čija korišćenja plaća i naknadu), za funkcionisanje tehničke opreme i obezbeđivanje normalnih uslova tokom jedne Evroligaške utakmice, zadužena “Štark Arena”, a u ovom slučaju SC “Tašmajdan” – hala “Aleksandar Nikolić” u kojoj Crvena zvezda nastupa u tom kolu.

Pridržavajući se ugovora, klub će refundirati kaznu od 15.000 eura za neispravnost semafora od SC “Tašmajdan” koji će isti iznos naplatiti od isporučioca semafora, imajući u vidu da klub, a ni SC “Tašmajdan” – hala “Aleksandar Nikolić“ ne snose odgovornost za neispravnost u radu semafora koji je u garantnom roku od strane isporučioca.

- KK Crvena zvezda mts podseća da je do sada od kada se takmiči u Evroligi platio na ime kazni, po više osnova sumu od preko 150 hiljada evra zbog bacanja predmeta u teren, zakrčenih prolaza, i ostalih prekršaja koji podležu sankcijama disciplinskog pravilnika Evrolige. Zato još jednom pozivamo sve pristalice našeg kluba da sportski i korektno navijaju i bodre KK Crvena zvezda, jer nas već sledećeg četvrtka očekuje nova velika utakmica u Beogradu protiv ekipe Baskonije u „Štark Areni“.

Inače, Evroliga vodi postupke i zbog ponašanja navijača na gostovanjima!

- Takođe, klub apeluje na sve navijače u dijaspori i sve koji samostalno i u svojoj režiji prisustvuju na gostujućim utakmicama KK Crvena zvezda mts, da se pridržavaju propozicija Evrolige, sportski bodre crveno-bele, ne ubacuju predmete u teren, ne stoje na prolazima, jer su protiv KK Crvena zvezda mts pokrenuta i dva disciplinska postupka zbog ponašanja navijača na gostovanjima u Berlinu i Kaunasu, i pored činjenice da njihovo prisustvo u tim dvoranama nije bilo i organizaciji kluba!

Video: Tenzija u Pioniru zbog kvara na semaforu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • VESNA

    NEMA SEKIRACIJE !! NOVAC IZ BUDJETA IDE !! HVALA !!

  • Nikolax

    Cuj, kaznili tim koji ne postoji. Ostala samo limenka.⚫🏁⚫

  • Kostas

    Nedavno prosetah kroz Zeleznik. Nigde limenke na ulici. Sekundarci izgleda rade svoj posao.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima