• 18

Oštro saopštenje Zvezde: Napuštamo radnu grupu ABA lige! Zašto se Partizan nije pojavio u Zagrebu?

Crveno-beli se oglasili zbog dešavanja na sastanku na kojem je trebalo upoznati kandidate za upražnjena mesta u menadžmentu ABA lige

  • 18

KK Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom sastanka ABA lige u Zagrebu, gde se predstavnik Partizana nije pojavio na sastanku gde je trebalo da se razgovara o upražnjenim mestima menadžmenta Regionalne lige.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je u sredu opozvao svog predstavnika sa sastanka radne grupe ABA lige jtd u Zagrebu, koja je trebalo da se upozna sa kandidatima za upražnjena mesta u menadžmentu ABA lige.

Razlog za napuštanje ovog izuzetno važnog sastanka za budućnost regionalnog takmičenja, predstavnika KK Crvena zvezda mts Žarka Čabarkape, bio je nekompletan sastav radne grupe, na kojoj se bez ikakve najave ili obrazloženja nije pojavio predsednik KK Partizan niti bilo ko od predstavnika tog kluba, i pored činjenice da su najavili svoj dolazak.

Ne ulazeći u razloge nenajavljenog i neplaniranog izostanka KK Partizan NIS sa ovog sastanka, KK Crvena zvezda mts nije želeo da učestvuje u radu i donošenju bilo kakvih odluka nekompletne radne grupe u kojoj se nalaze KK Crvena zvezda mts, KK Partizan NIS, KK Budućnost VOLI, KK Olimpija Cedevita i KK Cibona (čiji je predstavnik u ovoj sezoni predsedavajući ABA lige).

KK Partizan - KK Crvena zvezda

Košarkaši Zvezde i Partizana u duelu; Foto: Marko Jovanović

KK Crvena zvezda mts smatra i ovaj neuspešan sastanak radne grupe kao još jedan pokazatelj disfunkcionalnosti i nestabilnosti ABA lige u kojoj se ponovo, i pored brojnih napora većine klubova, ponavljaju stare tendencije i „boljke“ poput sumnjivih sudijskih odluka (po pravilu uvek istih arbitara) na račun istih klubova, stvaranja ili obnavljanja „neprincipijelnih koalicija“ i povratak neregularnosti u veliki broj utakmica ABA lige.

U tom svetlu, KK Crvena zvezda mts kao jedan od stubova ABA lige ulagao je napor od početka sezone da na bilo koji način ne doprinosi stvaranju loše atmosfere u regionalnom takmičenju, i pored činjenice da smo kao klub primetili identične anomalije u delegiranju sudija, gde se iste sudije redovno pojavljuju na utakmicama srpskih klubova, po pravilu sa identičnim krajnjim ishodom i što je najvažnije sa identičnim tendencijama prema našim klubovima! Dovoljno je da saopštimo podatak da je ove sezone od osnivanja ABA lige jtd, iznesen najveći broj zahteva većine nezadovoljnih klubova za dodatnom sudijskom ekspertizom nakon utakmica ABA lige jtd!

Smatramo da je ovaj, novi vid opstrukcije, nemogućnost da se uz kompletan sastav radne grupe, upoznaju lično i eventualno izaberu vodeći ljudi u menadžmentu ABA lige, poslednje upozorenje za sve klubove i ljude koji rade u ABA ligi jtd, da se vratimo dogovorenim principima, koji su jednoglasno izglasani na Skupštinama regionalnog takmičenja tokom leta u Banja Luci i Laktašima! U suprotnom (posebno u svetlu novih okolnosti u evropskoj klupskoj košarci) kako se ne bi ponavljale situacije viđene prethodnih, a nažalost i ove sezone, da pronađemo drugo rešenje za sve klubove u regionu i rastanemo se u koliko-toliko korektnim odnosima.

Sve ostalo je gublitak vremena, za sve u košarkaškom regionu".

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Kiza i Komina

    Istupi Coki, ne moj da te loze.

  • Aleksandar

    Uvek je Zvezda VELIKA. Ovi mucenici sto kude ne vide da je izjava u cilju Srpske sloge, najboljem interesu Srpskog basketa. Kevcu na Zvezdu, jer su tako samo uceni i vaspitani, jedini cilj je biti, nekako ili bilo kako, bolji veci uspesniji, voljeniji od Zvezde. A to je nemoguce jer smo mi tu, bas mnogo nas Srba koji volimo Zvezdu, bas mnogo vise od realnog broja simpatizera komsijskog kluba. I tako.. cekamo se. kao i uvek, retardi..

  • Navijac

    Alo bre, pa jos pre dve nedelje si obavesten o ovome, pitaj te tvoje strucnjake u klubu....

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima