≫ 

Kris Pol izveo najgenijalniji potez sezone, setio se jednog pravila i spasio Tander sekund pre kraja

Domišljatost pleja Oklahome bila ključna da domaći tim izbegne "već viđen" poraz

  • 0
Trener oklahome, Kris Pol Printskrin: Youtube

Burna je bila NBA noć za nama, nekoliko vrhunskih individualnih partija obeležilo je utakmice širom SAD, nastavljena je dominacija Lejkersa i Baksa, ali je sve njih zajedno zasenio jedan jedini potez plejmejkera Oklahome Krisa Pola.  

I to nije nijedan od njegovih 30 poena, što mu je rekord ove sezone. Ne! Zapravo, nije to ni potez, već samo dobra moć opažanja, lukavstvo i prava reakcija u pravom trenutku koja se pokazala kao spasonosna za Tander u gotovo izgubljneoj situaciji.

O čemu je reč?

Naime, na samom kraju utakmice Oklahoma - Minesota, ostao je sekund do kraja, tačnije sekund i desetinka, gosti su imali dva bacanja pri vođstvu 121:119. Na liniji je bio Karl Entoni Tauns, i jasno je da su dva bacanja rešavala pitanje pobednika, čak i jedno ubačeno, pošto je ostalo premalo vremena da Oklahoma uputi šut za tri.

Dakle, trebalo je "izmisliti" pobedu, i tu na scenu stupa domišljati Pol, istina "uz pomoć" gostujućeg igrača Džordana Bela koji je napravio "koban" potez - bio mu je izvučen dres iz šortsa. To je primetio i Pol, setio se da se po pravilima to kažnjava, pa je ukazao sudijama na Belovu opremu, a arbitri, posle kratkih konsultacija - dodelili Oklahomi jedno "kazneno" bacanje.

Galinari je pogodio za 121:120, da bi Tauns, na drugoj strani, od "ona" dva bacanja koja je trebalo da izvede pre ujdurme sa Belom, pogodio samo jedno i ostavio šansu Oklahomi da izjednači, iako je ostalo, rekosmo, vrlo malo vremena - 1.1 sekundi.

I onda - desilo se čudo: Stiven Adams je bacio NFL pas ka Šruderu, ovaj je već bio duboko na polovini gostiju, izdržao na leđima direktnog čuvara i poentirao o tablu, za produžetak!

Oklahoma je u dodatnom vremenu iskoristila stanje šoka kod gostiju koji su dobijenu utakmicu uspeli da izgube na nesvakidašnji način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA