≫ 

Zvezda poražena od poslednjeplasiranog Zadra: Fenjeraš ABA lige slavio posle velike drame

Zadar je upisao tek drugu pobedu ove sezone na Jadranu posle velike borbe sa Zvezdom

KK Zadar - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od poslednjeplasiranog tima ABA lige, Zadra, 78:76 u meču 11. kola ABA lige koji je obeležila velika borba na obe strane terena i mnogo rezultatske neizvesnosti do poslednjeg momenta. 

Počela je Zvezda meč malo usporenije protiv Zadrana i brzo se osetilo odsustvo Lorenca Brauna. Ipak, nisu se ni Zadrani proslavili, posle njihovog startnog vodjstva od 5:2, usledila je serija evroligaša od 12:0, presečena tajm-autom Dalmatinaca. Posle pauze, kroz reket je vezao Zadar prelako dva koša,  mali peh je predstavljao Zvezdi i nezgodan pad Berona, koji se ugruvao i otišao čak ka svlačionici, po gestikulaciji je delovalo i da je stradala arkada ili da je doživeo povredu oka.

KK Zadar - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Zvezda nije uspela da stekne osetniju prednost, jer je Zadar, najviše zahvaljujući raspoloženom Alenu, kao i Fudndiću pratio rival au stopu za 20:14 posle prve deonice.  U međuvremenu, umesto Čovića je Dženkins preuzeo poziciju pleja, pa je u vodjenju lopte kombinovao sa Davidovcem, koji je obezbedio 20:14 za kraj prve deonice.

Šut za tri nije služio ni jedne ni druge, pa je tak oposle prvih deset minuta jedinu trojku pogodio Keler. Ipak, u nastavku se igra dodatno rasplamsala. Brzim poenima i mini serijom Zadar s epotpuno vratio u igru i preuzeo vođstvo. Tako je Domagoj Vuković prvo pogodio trojku, da bi posle grešaka Zvezde u odbrani domaći košarkaši potpuno preuzeli kontrolu meča. Šakota je zamenio skoro celu postavu na parketu, pa posle trojke Dženkinsa Zvezda dolazi do 27:27.

Do poluvremena, viđena je nova serija Zvezde od 9:0 koju je pokrenuo Simanić sa 2 vezane trojke, ali je posle tajm-auta Zadar uzvratio, pa su domaći posle trojke Alena u poslednjoj sekundi sa pola terena došli do 43:40.

KK Zadar - KK Crvena zvezda Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

U nastavku, nekadašnji centar Mege Fundić pogađa uz bacanje koje realizuje, pa Zadrani odlaze na +6. Usledila je velika borba tokom ove deonice u kojoj je Zvezda jurila prednost domaćih. Krajem 3. četvrtine, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a zanimljivo, posle jednog od tajm-auta, trener Dragan Šakota koristio je Davidovca na poziciji plejmjekera.

Do kraja, viđen je sličan scenario. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a rezultatska klackalica trajala je do poslednjeg minuta. U samu završnicu Zadrani su ušli sa 76:73, ali je Beron pogodio za tri i izjednačio na 76:76. Usledio je tajm-aut na 1.20 do kraja posle kojeg je Zadar poveo 78:76.

Na dve sekunde do kraja Zvezda je imala napad za pobedu. Faje je šutirao, ali jenjegov pokušaj za tri bio neprecizan pa je Zadar upiaso tek drugu pobedu na Jadranu ove sezone.

Najefikasniji košarkaš na meču bio je Brajon Alen sa 22 poena, koliko je imao i Dominik Mavra. Sa druge strane, Bili Beron predvodio je crveno-bele sa 18 ubačenih poena, a pratio ga je Davidovac koji je postigao 11.

ABA liga, 11. kolo:

Zadar: Uljarević, Alen, Ivanov, Siriščević, Palokaj, Vuković, Mavra, Fundić, Planinić, Keler, Gilbert

Crvena zvezda: Kuzmić, Braun, Čović, Davidovac, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo

Hala: Krešimir Ćosić

Sudije: Tomislav Hordov, Uroš Nikolić, Radoš Arsenijević

Video: Tornado dočekao Zvezdu u Zadru, brutalno vređanje navijača u dvorani Krešimir Ćosić

KK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

ABA liga, 11. kolo

Mornar - Mega 86:68

FMP - Budućnost 89:79

Nedelja

Igokea - Primorska 84:88

Zadar - Crvena zvezda 18

Partizan - Cibona 20

Cedevita Olimpija - Krka 20

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljepota zivota Partizan

    15. decembar 2019 | 20:16

    Ocekivano od mutant ekipe.gledajte partizan uzivajte u ljepoti kosarke.Ove godine fudbaleri i kosarkasi partizana igraju najbolje i najljepse za oko.sve drugo je nategnuto na silu..zato ostavite zvezdu neka se davi ui vlastitom izmetu..za drugo i nije

  • Sasa

    15. decembar 2019 | 20:05

    Batalimo se kosarke.Razbijena smo vojska kojoj nema pomoci.Nemoc, tuga,jad, cemer, ocaj, sivilo,beda, nemam reci da opisem stanje u nasem klubu.Treba pustiti juniore do kraja lige, a ovu razbijenu vojsku i tzv trenera raspzstiti pod hitno.Spasa nam nema ove sezone.Bojkot na svim narednim utakmicama.

  • Rola

    15. decembar 2019 | 20:06

    Džaba državni projekat džaba pomoć sudija FMP-2 polako ali sigurno pada na dno gde joj je mesto,košarka se vraća kući. Čoviću stiže vas božja pravda jer sze isterali Duška najboljeg trenara svih vramena. Sada lepo katanac na oba FMP-a pa po starom otpišite dugove i formirajte FMP-3 u Novom Železniku jer ova adresa vam baš i nije nešto bila srećna. Da ne zaboravim odmah saopštenje i okrivite nekog iz Partizan po navici za vaše neznanje i poraze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA