≫ 

Dule Savić o slučaju Gurović: Ne bih se zaletao da ga osuđujem ili branim!

Savić je zajedno sa Ivanom Tasovcem gostovao u "Osvrtu"

  • 28
Dušan Dule Savić, Milan Gurović Foto: Marko Jovanović

Gosti prve emisije "Osvrt", koju na televiziji O2 vode Slađana Slavković i Marko Ivas bili su Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i fudbalska legenda Dušan Savić. Jedna od stvari koja se našla na "stolu" jeste i tema koja je uzburkala Srbiju - nasilje u porodici i ekspresna osuda košarkaša Milana Gurovića zbog prebijanja žene i ćerke.

- Tužno je kada neko zameni rubrike u novinama, odnosno sa naslovnih, šampionskih pređe u hroniku - konstatovala je Slavkovićeva.

Premda ova pojava nema nikakve veze sa sportom, činjenica da je Gurović javna ličnost iz sveta sporta, Slađana Slavković upitala je najpre Dušana Savića za mišljenje, ali on je, ipak, odlučio da bude uzdržan kada je konkretno Gurović u pitanju, iako nasilje osuđuje.

- Pa ne mislim ja da je to vezano za sport i isključivo za sport. Ja ne znam šta se ovde dešavalo i ne bih se zaletao tako brzo i osuđivao ga ili branio. Iskreno govoreći, mi nemamo kompletnu sliku. Priznao je krivicu, ali to ne znači mnogo. Ukoliko je zaista tačno da je ženu i ćerku maltretirao, tukao, onda je to za mene neshvatljivo, strašno i za svaku osudu.

- Pogotovo što je on ne samo javna ličnost, već je bio vrhunski košarkaš, sportista koji bi trebalo svojim ponašanjem, posebno u radu s mladim košarkašima i decom, da da primer sportiste koji poštuje fer plej, koji poštuje onoga koje prekoputa njega... Tako da ova vrsta ponašanja je za mene veoma strana i neprihvatljiva - kazao je Savić u emisiji koju možete pogledati ovde.

Tasovac je bio konkretniji u osudi Gurovića.

- Da li se radi o javnoj ličnosti ili ne, ja mislim da je to manje bitno u ovom trenutku, zato što ja smatram da mi moramo da imamo nultu toleranciju na nasilje, da li je u pitanju porodično nasilje, da li je u pitanju vršnjačko nasilje, da li je u pitanju nasilje prema starim ljudima. I ja mislim da je dobar znak što je ovo brzo procesuirano i ja se iskreno nadam da će ovakvih vesti biti sve manje, u smiuslu da će ljudi dobro razmisliti da li će uraditi tako o nešto potpuno sumanuto, zato što znaju da će država trenutno sankcionisati takve stvari - rekao je Tasovac.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUKTE

    16. decembar 2019 | 15:44

    muskarac nesme da udari zenu nikad i niukakvom slucaju.

  • LALE

    16. decembar 2019 | 16:03

    To je poznato maltretirao je on i igrace kad je bio trener,samo sto se to zataskivalo u klubu, a ma gde na njega "SILU" udariti kolik je bio vazan.Mnogima je karieru unistio lepi SPORTISTA.BOG SVE VIDI..GUROVICU "SILNI."

  • Lemi

    16. decembar 2019 | 16:33

    ,,duuule savic'', mora covek da cuva imidz, da se ne zameri momcima sa .udima... kenja ko foka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA