• 28

Dule Savić o slučaju Gurović: Ne bih se zaletao da ga osuđujem ili branim!

Savić je zajedno sa Ivanom Tasovcem gostovao u "Osvrtu"

  • 28

Gosti prve emisije "Osvrt", koju na televiziji O2 vode Slađana Slavković i Marko Ivas bili su Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije i fudbalska legenda Dušan Savić. Jedna od stvari koja se našla na "stolu" jeste i tema koja je uzburkala Srbiju - nasilje u porodici i ekspresna osuda košarkaša Milana Gurovića zbog prebijanja žene i ćerke.

- Tužno je kada neko zameni rubrike u novinama, odnosno sa naslovnih, šampionskih pređe u hroniku - konstatovala je Slavkovićeva.

Premda ova pojava nema nikakve veze sa sportom, činjenica da je Gurović javna ličnost iz sveta sporta, Slađana Slavković upitala je najpre Dušana Savića za mišljenje, ali on je, ipak, odlučio da bude uzdržan kada je konkretno Gurović u pitanju, iako nasilje osuđuje.

- Pa ne mislim ja da je to vezano za sport i isključivo za sport. Ja ne znam šta se ovde dešavalo i ne bih se zaletao tako brzo i osuđivao ga ili branio. Iskreno govoreći, mi nemamo kompletnu sliku. Priznao je krivicu, ali to ne znači mnogo. Ukoliko je zaista tačno da je ženu i ćerku maltretirao, tukao, onda je to za mene neshvatljivo, strašno i za svaku osudu.

- Pogotovo što je on ne samo javna ličnost, već je bio vrhunski košarkaš, sportista koji bi trebalo svojim ponašanjem, posebno u radu s mladim košarkašima i decom, da da primer sportiste koji poštuje fer plej, koji poštuje onoga koje prekoputa njega... Tako da ova vrsta ponašanja je za mene veoma strana i neprihvatljiva - kazao je Savić u emisiji koju možete pogledati ovde.

Tasovac je bio konkretniji u osudi Gurovića.

- Da li se radi o javnoj ličnosti ili ne, ja mislim da je to manje bitno u ovom trenutku, zato što ja smatram da mi moramo da imamo nultu toleranciju na nasilje, da li je u pitanju porodično nasilje, da li je u pitanju vršnjačko nasilje, da li je u pitanju nasilje prema starim ljudima. I ja mislim da je dobar znak što je ovo brzo procesuirano i ja se iskreno nadam da će ovakvih vesti biti sve manje, u smiuslu da će ljudi dobro razmisliti da li će uraditi tako o nešto potpuno sumanuto, zato što znaju da će država trenutno sankcionisati takve stvari - rekao je Tasovac.

(M. B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    Sva nasilja se osudjuju samo niko ne spominje mentalno nasilje zena nad muskarcima. I to s predumisljajem, zbog materijalne koristi.

  • Soko

    On je kao košarkaš bio na vrhu sveta a ona kao čovek na dnu dna. Čim se steknu uslovi neka raskrsti sa njom i nikad da je više nebitno.Mi neki znamo kakva je to zmija otrovnica.

  • 🇷🇸

    ISTI STE LJUDI.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima