≫ 

U Evropi je mnogo teže dati koš zbog "kampovanja" u reketu: Dorsi o Evroligi i igranju za Grčku

Dvadeset trogodišnjak se solidno uklopio, prosečno ubacuje 7.3 poena

  • 1
Foto: Printscreen Youtube

Košarkaš Makabija Tajler Dorsi opisao je kako izgleda njegovo iskustvo igranja u Evroligi, prednosti i mane ovog takmičenja u odnosu na NBA.

- Rekao bih da je drugačije. Mislim da je tempo dosta sporiji, igrači mogu da ostaju u reketu, pa je u Evropi teže ići na obruč i teže je dati koš. Ovo mi je prva godina. Trener je i dalje u procesu upoznavanja sa mojom igrom, a ja se trudim da shvatim njegovu filozofiju, stil. On to radi godinama i prilagođavam se onome što voli da radi iz utakmice u utakmicu. Bilo je uspona i padova, ali postajem bolji, učim iz dana u dan i polako napredujem i ja ali i mi kao tim - objasnio je Dorsi za Eurohoops.

Istina je da je Makabi bolji nego u nekim od prethodnih sezona jer "Ponos Izraela" zauzima četvrto mesto sa devet pobeda i pet poraza posle 14 utakmica. Pre svega toga igrao je u NBA za Memfis Grizlise, pre toga je bio i deo Atlanta Hoksa...

- Ne znam. To je valjda sve deo mog košarkaškog putovanja. Leto je bilo ludo, toliko besplatnih, slobodnih agenata. Jednostavno se kod mene pojavila želja da dođem u Evroligu i da više ne čekam poziv NBA ekipe. Mogao sam da čekam još, ali nisam hteo - kazao je Dorsi.

Amerikanac po majci ima i grčko poreklo zbog čega je napomenuo da bi u slučaju poziva Rika Pitina prihvatio poziv i zaigrao u kvalifikacijama za Tokiju, pa i na Olimpijskim igrama u dresu Helena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Steva

    17. decembar 2019 | 05:56

    Ovaj će još da kaže,poput Pešića, da se u Evroligi igra bolja košarka, nego u NBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA