Željkov Fener doživeo novi udarac u trileru, Vasa Micić se prošetao kroz Kaunas!

Nova dominacija Vase, koji je zabeležio 100. ukradenu loptu u Evroligi!

  • 0
Vasilije Vasa Micic Foto: Profimedia/Zuma Press

Košarkaši Makabija i Efesa zabeležili su pobede u prvim mečevima evroligaškog programa za utorak.

Makabi je savladao Zenit u Sankt Peterburgu sa 82:71, dok je Efes bio bolji od Žalgirisa u Kaunasu sa 74:68. Trijumfalno su se Izraelci i Turci prošetali severom Evrope, s time da je Efes imao nešto teži zadatak u završnici, kada je Žalgiris prišao na 65:68.

Ipak, 12. pobeda u 14 mečeva nije dovedena u pitanje, zasluženo se Efes šepuri na vrhu zabele, Litvanci su vezali osmi poraz. Vasilije Micić je ubacio 18 poena, tome je dodao tri skoka i tri asistencije, Tibor Plajs je došao do 18 poena i sedam skokova.

Larkin je podbacio sa šest poena, ali je Buboa imao 16 - parirao je Džok Lendejl sa 16 poena, Ulanovas je došao do 14.

U susretu Zenita i Makabija, Izraelci su samo sebi dozvolili i malo opuštanja posle +19 na početku poslednje deonice.

Izdvojio se Dorsi sa 17 poena, 15 je dodao Hanter, Deni Avdija je za 14 minuta imao sedam poena i sedam skokova. U Zenitu, Tomas je došao do 15 poena.

U kasnije odigranom meču, Fenerbahče nije uspeo da iskoristi kaznu Panatinaikosa. Grci su igrali bez publike i trijumfovali sa 81:78 u neizvesnoj završnici.

Kada je delovalo da će Fener izjednačiti trojkom nekoliko sekundi pre kraja, De Kolo je nagazio liniju i smanji razliku na poen zaostatka, što je ipak bilo nenadoknadivo.

Vladimir Štimac nije dobio šansu, Nikola Kalinić je igrao sa maskom zbog povrede nosa - za 20 minuta upisao je šest poena, tri asistencije i dve ukradene lopte. Najbolji kod gostiju bio je Slukas sa 15 poena, De Kolo i Lovernj imali su po 11 poena. Fridet je u pobedničkom timu imao 20 poena.

Što se tiče Reala, odbranio je domaći teren protiv Armanija, u kom je Micov ubacio 22 poena. Nedović nije igrao zbog povrede, Rendolf se izdvojio u pobedničkom taboru sa 16 poena.

Valensija je pregazila Baskoniju sa 105 ubačenih poena, Vanja Marinković je tome doprineo sa šest poena, Bojan Dubljević je bio lider sa 25. U Baskoniji, Šilds je imao tri manje.

Evroliga, 14. kolo:

utorak:

Zenit – Makabi 71:82

Žalgiris – Anadolu Efes 68:74

Panatinaikos – Fenerbahče 81:78

Real Madrid – Armani 76:67

Barselona - Asvel 80:67

Valensija - Baskonija 105:77

sreda:

18.00 CSKA Moskva – Crvena zvezda

20.00 Alba – Bajern

20.00 Olimpijakos – Himki

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA