≫ 

Uvažila ga je Amerika, ali nije Crna Gora: Vučević nije ni kandidat za sportistu godine!

Jedan od najboljih NBA centara i učesnik Ol star meča nije ni u širem spisku kandidata za najboljeg sportistu ove države

  • 7
Nikola Vučević Foto: fiba.basketball

Najbolji sportista Crne Gore za 2019. godinu biće proglašen u ponedeljak 23. decembar. Poznati su kandidati, proces glasanja je u toku, a u konkurenciji nije Nikola Vučević centar Orlando Medžika, koji je u godini na izmaku ostvario nešto što su pre njega napravila samo trojica sportista sa prostora bivše Jugoslavije i 14 Evropljana, prenose Vijesti.

Kandidati za sportistu godine Crne Gore su rukometašica Jovanka Radičević, gimnastičarka Jovana Marković, reprezentativac u džiu džici Stefan Vukotić, strelac Miloš Božović , odbojkaš Miloš Ćulafić, karatista Mario Hodžić i džudistkinja Jovana Peković.

Procedura je jednostavna – nacionalni sportski savezi predlažu kandidate i glasaju za najboljeg, s tim da svoj glas ne mogu da daju sportisti koga su predložili.

Međutim, na spisku kandidata nema jer nijedan sportski savez nije vrednovao učinak u 2019. NBA centra Nikole Vučevića, pa čak ni Košarkaški savez Crne Gore.

Bio je učesnik Ol Star utakmice gde nastupaju 24 najbolja košarkaša NBA, a pre njega to je, sa ovih prostora uspelo samo Vlade Divcu, Peđi Stojakoviću i Goranu Dragiću ranije, a sada Jokiću i Vučeviću. To nije uspelo ni Draženu, Kukoču, Rađi...

Ipak, kada se pogleda istorija izbora, i da najpoznatiji sportisti Crne Gore Predrag Mijatović i Dejan Savićević nikad nisu bili sportisti ove republike, onda je sve jasno.

Video: Nikola Vučević o svojoj navijačkoj privrženosti Crvenoj zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA