≫ 

Agoniji Fenera nema kraja: Najgori tim Evrolige porazio Turke trojkom u poslednjoj sekundi!

Zenit odneo trijumf protiv tima Željka Obradovića

  • 0
Želimir Željko Obradović Foto: Marko Jovanović

Ređa poraze Fenerbahče, sad to više i nije iznenađenje, ali nema ni sreće tim naših Željka Obradovića i Nikole Kalinića.

Fenerbahče je na svom terenu, nakon retko viđene triler završnice, poražen od Zenita 84:81, i to trojkom Albisija u poslednjoj sekundi utakmice!

Tako je ruski tim, do ovog kola najslabiji po učinku u ligi, stigao do četvrte pobede, ujedno naneo turskom sastavu već deseti poraz iz 15 utakmica.

Teško da je iko mogao da pretpostavi ovakav scenario za skorašnjeg evroligaškog šampiona, koji je potpuno neprepoznatljiv u tekućoj takmičarskoj godini.

Pre pobedničkog šuta Albisija, Slukas je četiri sekunde pre kraja takođe pogodio trojku, za egal 81:81, delovalo je tada i obezbedio produžetak i nadu da se domaći tim ipak može "iščupati" iz kandži poraza, međutim usledio je šokantan epilog meča po turski sastav.

Gosti su se dobro rasporedili na ubacivanje iz auta, Ajon je dobio loptu u reketu, dao pas Albisiju u ćošak, a ovaj pogodio "bez koske", za delirijum igrača ruskog tima.

Albisi je utakmicu završio sa 12 poena, sve je postigao van linije 6.75 metara, Ponitka je bio najefikasniji sa 16, Ajon je dodao 12, a odličnu rolu imao je Hvostov sa dve važne trojke u poslednjoj četvrtini, što su mu bili i svi poeni na utakmici.

Na drugoj strani, Kalinić je odigrao najbolji meč sezone, završio ga je sa 16 poena, Slukas je imao 13, a najefikasniji Lovernj 18 poena.

Podbacio je De Kolo, koji je pogodio samo jednu trojku iz sedam pokušaja, ukupno je imao devet poena.

Valja reći i to da je Fenerbahče vodio gotovo čitav meč, ali ne više od šest-sedam poena razlike, te da su gosti na svaki nalet rivala hvatali priključak, na krjau zadali bolan udarac Obradovićevom timu.

U narednoj rundi, Zenit će ugostiti Zvezdu, a Fenerbahče Valensiju.

Evroliga, 15. kolo

Četvrtak

Fenerbahče - Zenit 81.84

Makabi - Panatinaikos (u toku)

Armani - Valensija (u toku)

Baskonija - Real Madrid 21:00

Petak

Himki - Žalgiris 18

Anadolu Efes - CSKA 18:30

Crvena zvezda - Olimpijakos 19:00

Bajern - Barselona 20:30

Asvel - Alba 20:45

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA