≫ 

MVP Janis nadjačao Lebrona i Dejvisa uz trojkaški rekord: Baksi vladaju NBA ligom!

Sjajan je Grk, potvrdio je MVP zvanje protiv velikog rivala

  • 2

Veliki derbi NBA lige u noći između četvrtka i petka igrali su Milvoki Baksi i Los Anđeleles Lejkersi, do sudara poravnati po broju pobeda (24-4). Na jednoj strani MVP Janis Adetokumbo, na drugoj tandem snova Lebron Džejms-Entoni Dejvis, a pobedu su na kraju odneli Baksi predvođeni maestralnom grčkom "ol-raund" mašinom - 111:104.

janis i lebron Foto: Tanjug/Ap

Adetokumbo je uz 34 poena, 11 skokova i 7 asistencija, upisao i trojkaški rekord karijere, po čemu će sasvim sigurno pamtiti strašan duel sa velikim rivalom.

Poznato je da Janis nije konstantan u šutu za tri poena, ali protiv Džejmsa i Dejvisa bio je posebno inspirisan, ubacio je pet trojki iz osam pokušaja, pogurao Milvoki do pobede i trenutno najboljeg učinka u ligi.

Na kraju meča, Janis je bio uzbuđen zbog same činjenice da se nalazi u poziciji da igra i pobeđuje najbolje timove na svetu i dobija duele sa najvećim imenima lige.

- Ne bi trebalo da sam ovde. Dejvis je bio "pik" broj jedan, Lebron isto. Ne bi trebalo da igram protiv takvih zveri - poručio je Grk nakon meča.

Naravno, i te kako mu pripada mesto koje zauzima, a to je tron na kojem je trenutno kao zvanični MVP lige, ali ono o čemu se sanja u Viskonskinu je titula koja je, čini se, ove sezone nikad bliža.

janis adetokumbo Foto: Tanjug/Ap

Na poraženoj strani Lebron je upisao "tripl-dabl" sa 21 poenom, 12 skokova i 11 asistencija, isti broj poena imao je i Deni Grin, dok je Dejvis meč završio kao najefikasniji akter sa 36 poena, no ni sjajne partije udarnog tandema Lejkersa nisu pomogle da se izbegne poraz.

Razlog tome je odnos poena "klupa" dva tima - 34:4 u korist Milvokija!

Prevaga na strani domaćeg tima bio je Džordž Hil koji je kao "rezervista" ubacio 21 poen.

Lejkersima je ovo bio drugi uzastopni poraz, prethodno su izgubili i od Indijane u meču koji je preskočio Entoni Dejvis.

Rezultati

Atlanta - Juta 106:111

Milvoki - Los Anđeles Lejkers 111:104

San antonio - Bruklin 118:105

Los Anđeles Klipers - Hjuston 117:122

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Janis Adetokumbo se sa 50 poena iživljavao nad Jutom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    20. decembar 2019 | 09:36

    Treba mnogo za titulu. Prošle godine ih je Toronto razbio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA