≫ 

Lorenco Braun brutalno "zgazio" Olimpijakos: Zvezda gubila 15 razlike, pa razbila Pirejce!

Publika je Braunu na kraju klicala MVP, MVP, MVP...

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos sa 88:81 (16:21, 24:29, 23:11, 25:20) u meču 15. kola Evrolige pred svojim navijačima u Štark areni.

Crveno-beli su do pobede nad gostima iz Atine stigli posle katastrofalnog prvog i furioznog drugog poluvremena u kom su uspeli da nadoknade čak 15 poena zaostatka iz druge četvrtine (39:24).

Apsolutno dominantan igrač na parketu i sila na oba kraja terena bio je Lorenco Braun koji je bio i najefikasniji sa čak 34 poena (11/18 iz igre) i četiri asistencije u pobedi svog tima. Pratio ga je Bili Beron sa 17 poena, a ostali su bili ispod deset.

U timu Olimpijakosa je Brendon Pol imao 21 poen, Nikola Milutinov je ubacio 15 uz 11 skokova, dok je Jorgos Printezis postigao 14.

Zvezda je tokom prvog poluvremena u svojoj igri ograničila broj izgubljenih lopti, ali su joj procenti šuta iz igre potonuli na tek 29 posto (5/17 za dva, 7/14 za tri).

Osim toga, Olimpijakos je nadskakao srpski tim sa 19-9, imao otvorenih šuteva i poena iz reketa na pretek, a Zvezdinu odbranu je počeo da probija prilično rano.

Beogradski crveno-beli su na startu delovali raspoloženo za trojke jer su posle pogodaka Dejana Davidovca, Lorenca Brauna i Boriše Simanića vodili 9:5.

Grci su serijom 7:0 preokrenuli i stigli do prvog vođstva na meču kada su poveli 14:11. Bili Beron je poravnao rezultat na dva minuta pred kraj prve deonice, koju je trojkom završio Brendon Pol.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

U drugoj je odbrana domaćina bila na tankom ledu, dok je napad bio bezidejan. To je olakšalo Olimpijakosu da sa dva uzastopna koša poveća prednost a onda novom serijom 9:2 premaše prvu dvocifrenu razliku - 30:18.

Imali su i celih 15 poena prednosti i tada je delovalo da će Lorenco Braun malo pokrenuti svoj napad. Zvezda je malo učvrstila odbranu reketa i prišla na 41:35 kada je doživela peh.

Braun je umalo presekao pas rivala, lopta se odbila u ruke Polu koji se iz ćoška podigao na trojku i njome presekao nalet ekipe Dragana Šakote, na dva minuta pred pauzu.

Zvezdina neshvatljiva greška i izgubljena lopta maltene pod svojim košem u ranoj fazi napada, omogućila je Polu lake poene na obruču pored Brauna, a Olimpijakosu lepu prednost posle 20 minuta - 48:36.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Crveno-beli su drugo poluvreme počeli daleko bolje nego što su završili prvo. Lorenco Braun je dominirao u napadu, nije se libio kontakta na prodoru i pogađao je.

S druge strane, Majkl Odžo je do sredine trećeg perioda pravio probleme u odbrani Nikoli Milutinovu, pa je Zvezda sa nekoliko odbrana i utrčavanja Brauna uspela da prepolovi prednost gostiju na 50:44.

Pirejci su potom izašli iz bonusa, pa su morali da igraju pažljivije, što su igrači beogradskog tima koristili. Kada se na to doda borbenost, posebno u završna dva minuta treće četvrtine, postaje jasno zašto je Zvezda svela Atinjane na 13 poena u trećoj četvrtini.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Dva minuta pred kraj, skokom i poenima Gista, pa onda i trojkom Boriše Simanića Zvezda je stigla do izjednačenja 58:58. Delirijum u Areni izazvao je Bili Beron trojkom za prvo vođstvo još od rane faze meča.

Međutim, sa zvukom sirene trojkom odgovara i bivši igrač beogradske ekipe za potpuni egal pred poslednjih deset minuta!

Početak četvrte četvrtine je obeležio Bili Beron. Amerikanac se u prvoj polovini ove deonice raspucao i počeo da pogađa trojke u seriji. Jedna, pa druga i Zvezda je već posle dva minuta imala šest razlike.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Odbrana je funkcionisala kako treba, Olimpijakosu su napadi teško prolazili i tek je Brendon Pol trojkom za 72:68 počeo da vraća neizvesnost na šest minuta pre kraja.

Usledila je nova dobra rola Gista i Brauna koji su poenima odlepili Zvezdu, pre nego je Lorenco trojkom premašio deset razlike pri rezultatu 85:74. Gist je potom poentirao za +13 na dva minuta i sedam sekundi pre kraja i već tada se pobednik jasno nazirao.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

Olimpijakos je do kraja uspeo da smanji zaostatak, ali ne i da pobedi, pa su Beograđani došli do šeste pobede uz devet poraza u Evroligi. Zvezda sada zauzima 13. mesto, dok je Olimpijakos na 11. mestu sa istim skorom.

Srpski tim naredni meč igra protiv Primorske, za tri dana u ABA ligi, dok je sledeći evroligaški izazov ekipa Zenita iz Sankt Peterburga, 27. decembra od 18 sati.

Četvrta četvrtina:

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

40. minut - Pol i Printezis faulirani, Lorenco Braun polovičan posle faula sa linije za slobodna bacanja - pobeda Zvezde na kraju 88:81.

39. minut - Novi poeni Brauna, 33. za američkog pleja i 87:74 u korist Zvezde. Brendon Pol šutem spolja smanjuje na 87:77.

38. minut - Pokušaj prodora Lazića, zastoj, pa stepbek i šut, bitan poen. Gist u sledećem napadu zakucava, raste prednost Zvezde - 82:74! Trojka Brauna 85:74!

37. minut - Printezis opet iz okreta, pa onda i u ranoj fazi napada, Jorgos posle greške Zvezde pod košem smanjuje zaostatak - 78:74 vodi srpski šampion.

36. minut - Fauliran Milutinov, pogađa oba penala, pa Braun nastavlja da briljira - 78:70 za Zvezdu.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

35. minut - Trojka Pola, pogodak Gista unutar linije 6.75 (74:68). Braun pogađa flouter uz faul - 76:68 vodi Zvezda.

34. minut - Lazić trči kontru posle skoka i asistencije Gista  (71:63). Nesportska Beronu, pa poeni Olimpijakosa, a onda i nesportska Vilu Čeriju - 72:65 za Zvezdu.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

33. minut - Beron cepa mrežicu šutem za tri! Zvezda odlazi na 69:63!

32. minut - Trojka Berona, Ročesti precizan za dva - 66:61 za srpski tim.

31. minut - Gist poentira preko čuvara u reketu, Vili Rid ne koristi napad Olimpijakosa - 63:61 za Zvezdu.

Treća četvrtina:

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

30. minut - Džejms Gist poentira pod košem, Boriša Simanić ubacuje trojku za delirijum u Areni, Zvezda je izjednačila 58:58! Nova trojka, ovog puta Beron, Zvezda vodi 61:58! Tejlor Ročesti sa zvukom sirene vraća egal - 61:61 na kraju treće četvrtine.

29. minut - Faul u napadu za Vilija Rida, pa onda prekršaj i nad Davidovcem (56:53), na drugoj strani alej-up za Vilija Rida - 58:53 za Atinjane.

28. minut - Braun ide na koš, Vili Rid udara u tablu i pomera konstrukciju, ali arbitri to ne sankcionišu. U nastavku akcije Gist dobija faul pod košem i promašuje oba bacanja. Lazić hvata ofanzivni skok i onda njega faulira Vezenkov - 56:52 za Olimpijakos.

27. minut - Promašaj Spanulisa, onda i neprecizan flouter Brauna koji hvata ofanzivni skok i onda se ispravlja naskokom za dva - 56:50.

26. minut - Lorenco pogađa za dva posle nekoliko promašaja na obe strane - 56:48 za Olimpijakos.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

25. minut - Odžo faulira Milutinova pod košem, Printezis opet iz okreta pogađa. Lorenco pravi grešku u koracima, a Olimpijakos vraća dvocifreni plus - 56:46.

24. minut - Spanulis prolazi pored Odža posle pika, Lazić na drugoj strani dobija dva penala posle faula Spanulisa - 52:46.

23. minut - Novi poeni za Zvezdu, Lorenco Braun još jednom precizan, 20. poen pleja srpskog tima - 50:44 za goste.

22. minut - Odžo pogađa pod košem, pa zaustavlja Milutinova pod svojim košem i u narednom napadu dobija rampu. Na kraju Lorenco Braun ide do koša i pogađa - 50:42 za Olimpijakos.

21. minut - Dobra odbrana Zvezde i poeni Brauna na obruču, iz znatno teže pozicije i okreta poentira Printezis - 50:38 za Olimpijakos.

Druga četvrtina:

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

20. minut - Greške igrača Zvezde ubijaju moral, prvo faul pred kraj poluvremena, a onda i izgubljena lopta koju u lake poene pretvara Boldvin - 48:36 za Olimpijakos na kraju poluvremena.

19. minut - Sreća za Oli. Braun je umalo presekao pas Pirejaca, lopta je otišla do Brendona Pola koji daje trojku - 44:35 za Olimpijakos.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

18. minut - Mali šou Lorenca Brauna, dva napada i četiri poena, Zvezda prilazi na 41:35.

17. minut - Dženkins ubacuje trojku! Prvu u ovoj sezoni Evrolige za 39:31. Printezis se istakao u kontri posle slabo organizovanog napada crveno-belih - 41:31.

16. minut - Vejd Boldvin pogađa dva penala, Lorenco Braun identično radi na drugoj strani (39:26). Boldvin pravi faul nad Lorencom Braunom - 39:28 za Olimpijakos.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

15. minut - Lepa finta i trojka Dobrića, druga iz tri pokušaja, ali drugu trojku ubacuje i Pol - 37:24 za goste iz Atine.

14. minut - Trojka Ognjena Dobrića, pa slobodna bacanja Ročestija i horog Milutinova - 34:21 za Olimpijakos.

13. minut - Prekinuta je serija Atinjana pogotkom Bilija Berona za dva, ali uzvraća Saša Vezenkov trojkom - 28:18 i prva dvocifrena prednost za Olimpijakos. Vezenkov potom ubacuje još dva poena - 30:18.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

12. minut - Loš napad Zvezde, Grci trče kontru i Brendon Pol je lagano završava na obruču polaganjem, raste prednost gostiju - 25:16.

11. minut - Ne prolazi alej-up za Vilija Rida, ali prolazi pik end rol, Ročesti asistira - 23:16 za Olimpijakos.

Prva četvrtina:

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

10. minut - Pol pogađa trojku u tranziciji, Čović pogađa samo tablu sa trojke, pa Olimpijakos posle prvih deset minuta vodi sa 21:16.

9. minut - Sjajan prodor Bilija Berona posle nekoliko "krugova" oko reketa i to pored Tejlora Ročestija. Dva faula Zvezde i polovičan šut Olimpijakosa sa linije penala vraćaju Pirejcima prednost jednog poseda - 18:16.

8. minut - Trojka Berona za 14:14! Milutinov je fauliran i siguran oba puta sa linije penala, dobra igra centra Olimpijakosa - 16:14 za Olimpijakos.

7. minut - Lak zalogaj za Printezisa pod košem, Papanikolau takođe, serija Olimpijakosa i vođstvo Grka - 14:11.

6. minut - Snažni Milutinov se izborio za poziciju i pogodio uz faul pod košem Zvezde. Ognjen Kuzmić je morao na klupu posle faula, a Nikola je dao dodatno bacanje - 11:10 za Zvezdu.

Tejlor Ročesti je dobio dres Zvezde u Areni, Foto: Telegraf.rs

5. minut - Braun neprecizan za tri, Spanulis ne prolazi ovog puta na prodoru. Vil Čeri i Milutinov se nisu razumeli, pa srpski centar nije uhvatio alej-up Vila Čerija.

4. minut - Spanulis prodire sa spoljnih pozicija, Braun uspeva uz kontakt da pogodi pored Konijarisa. Lazić je iznudio faul u napadu protrčavanjem kroz blok - 11:7.

3. minut - Trojke Konijarisa i Simanića, nastavlja se trojkaški obračun - 9:5 za srpski tim.

2. minut - Trojka Lorenca Brauna! Olimpijakos na startu utakmice pokušava da spušta loptu u reket za Milutinova i Printezisa, a tamo su solidno zategnuti crveno-beli iz Beograda, 6:2 za Zvezdu.

1. minut  - Trojka Davidovca! Vrlo dobar start Zvezdinog beka, uzvratio je Printezis pod košem - 3:2 za Zvezdu.

Video: Katastrofa u Zadru, Faje promašio Zvezdin napad za pobedu

(M. Lj)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    20. decembar 2019 | 23:36

    Podrška Filipu Čović! Ovo pljuvanje Filipa je samo rezultat nezadovoljstva pojedinih sa tribine,jer ih Čović ne plaća i pokušavaju da ga ucene. Pružio je Filip nekoliko loših partija,ali je doprineo više nego pojedini skupo plaćeni stranci. Treba ga forsirati da igra i pružiti mu podršku. Prokinuće vrlo brzo i biti jedan od najboljih. Kako ne možete proceniti kada neki igrač,u ovom slučaju on,daje sve od sebe i vidi se da mu je previše stalo do zvezdinog uspeha!?

  • IDEA Zagreb

    20. decembar 2019 | 21:29

    Bravo naši dečki.. Bumo se sigurno plasirat u F18 😀

  • Darija Grobarka

    20. decembar 2019 | 21:33

    Kolika radost jednoj ugovorenoj pobedi kao da su usli u narednu fazu koja i nakon ovoga ce biti nemoguca misija. Kakav cirkus sa ovim iz zeleznika da je to za suze od prevelikog smeha. Sa kim igrate u top 8 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA