Morant mi "kucanjem smrti" umalo završio karijeru! Lav srećan što nije prošao kao Vajs sa Karterom

Jedan je Vinseniti

  • 0

Krilni centar Klivlend Kavalirsa Kevin Lav našalio se na svoj račun, nakon što je Memfisov bek Dža Morant umalo uspeo da zakuca preko njega.

Morant je probao da, ni manje ni više, preskoči Lava čeono i falio mu je u tome koji centimetar, pa je promašio zakucavanje i propustio da izvede jedan od najspektakularnijih poteza decenije.

- Znao sam da je atleta, ali dođavola… Kao sa Frederikom Vajsom. Preskočio me je bukvalno, malo me je samo na kraju dodirnuo nogom. Toliko mi je drago što je promašio to zakucavanje: pomogao sam mu da ustane, skidam mu kapu. Poseban je i odajem mu priznanje, biće sve bolji - rekao je Lav posle utakmice.

On je podsetio na Vajsa koga je Vins Karter u finalu Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine preskočio i preko njega monstruozno zakucao.

- Dža Morant mi je umalo završio profesionalnu karijeru ovim zakucavanjem... taj klinac ima nešto posebno - napisao je kasnije Lav uz snimak pokušaja kucanja atlete iz Memfisa.

Podsetimo, nedavno je Morant izveo fantastično kucanje i pored Erona Bejnsa, kada je u skoku promenio ruku i uz kontakt spakovao loptu u obruč pored centra Finiksa.

Inače, da mu je uspelo da zakuca preko Lava, bio bi jedan od retkih kojima je to pošlo za rukom jer je Janis Adetokumbo preskočio Tima Hardavej Džuniora prošle godine, ili Lebron Džejms koji je početkom decenije preskočio Džona Lukasa iz Čikaga kada je uhvatio alej-up.

Video: Pa šta je samo Janis Adetokumbo radio Džejmsu i Lejkersima to je za priču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA