≫ 

NBA priprema novi spektakl: Turnir usred sezone, za pobednika milioni i dodatni pik

Novi turnir unosi brojne novine za sve u NBA

  • 1

Komesar NBA lige Adam Silver nedavno je predložio novu promenu u kalendaru najjače košarkaške lige sveta, po kojoj bi se tokom sezone igrao turnir nalik kupu i koji bi, po svemu sudeći bio pravi finansijski magnet za klubove. 

Naime, kako prenose američki mediji, predlog lige je takav da bi za turnir bio organizovan usred sezone i uključivao bi nagradu od milion dolara po svakom igraču u pobedničkom timu, kao i milion i po za stručni štab.

Ove informacije potvrdili su čelnici takmičenja u dokumentu dostavljenom timovima. Takođe, sam turnir igrao bi se u novembru i decembru. Zamipljen je tako da bi sve počelo sa osam utakmica unutara iste divizije, a pobednici šest divizija, plus još dve ekipe sa najboljim skorom, prošli bi u četvrtfinale, a polufinale i finale igrali bi se na neutralnom terenu.

Jedna od ideja je da pobednički tim, uz novac, dobije i dodatnog pika na draftu.

Zanimljivo, ovo je samo jedna od novina koja se priprema za sezonu 2021/2022, jer postoje i predlozi po kojima bi se igralo 78 utakmica u regularnoj sezoni, kao i “plej-in“ za ulazak u plej-of koji bi igrali timovi od 7. do 10. mesta u konferencijama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA