≫ 

Jokić se igrao sa "okrnjenim" Lejkersima: Denver igrao za istoriju NBA lige

Nagetsi su upisali niz pobeda od kako se ponovo razigrao reprezentativac Srbije

  • 0
Denver Nagets Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denvera ubedljivo su, u gostima, savladali Los Anđeles Lejkerse u  derbiju Zapadne konferencije,128:104, i tako došli do pobede koja je rekordna za njihov tim. 

Naime, Nagetsi su posle novog trijumfa stigli do skora od 20-8 što je najbolji start sezone ikada ove NBA franšize.

Nagetse su do šestog trijumfa u nizu predvodili Pol Milsap sa 21 poenom i Geri Heris sa 19 i pet asistencija, dok je Nikola Jokić meč završio sa 18 poena, šest skokova i pet asistencija.

Sa druge strane, Lebron Džejms je pauzirao, pa su tako najbolji u timu iz Grada Anđela bili Entoni Dejvis sa 32 poena i 11 asistencija, kao i Kajl Kuzma sa 16.

Od samog starta susreta viđen je prilično ujednačen meč u kojem niti jedan od timova nije uspevao da se odlepi i dođe do osetnije prednosti. Lejkersi su nešto bolje ušli u meč, ali se Denver "probudio" i do poluvremena izjednačio i imao prednost od dva poena, 55:53.

Tako je bilo sve do sredine treće deonice, kada su Jokić i drugovi "dodali gas" i otišli na + 13, a atu prednost uspeli su da sačuvaju do i dodatno uvećaju do kraja susreta.

U ostalim mečevima, Boston je slavio protiv Šarlota na svom terenu sa 119:93 i tako upisao treći uzastopni trijumf, Oklahoma je bila bolja od Klipersa 118:112, Milvoki je nastavio pobednički niz protiv Indijane 117:89, dok su najzanimljiviji susret odigrali Toronto i Dalas, a aktuelni šampioni lige slavili su posle preokreta 110:107.

NBA rezultati:

Toronto - Dalas 110:107

Boston  - Šarlot 119:93

Oklahoma Siti  - LA Klipers  118:112

Milvoki - Indijana 117:89

LA Lejkers  - Denver  104:128

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Pa šta je samo Janis Adetokumbo radio Džejmsu i Lejkersima to je za priču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA