Prvi NBA trejd posle skoro pola godine: Upisao rekord sezone, pa napustio Klivlend

Džordan Klarskon u nastavku sezone igraće u Juti

  • 0
džordan klarkson Foto: Tanjug/Ap

Čekalo se dugo na prvi trejd u NBA nakon onog Vestbrukovog u Hjuston letos za Krisa Pola - tačno pet meseci i sedam dana!

Dugi "post" prekinut je objavom da će šuter Klivlenda Džordan Klarkson napustiti taj tim i preseliti se u Jutu, a u suprotnom smeru krenuće Dante Egzum, a osim njega Kavsi su dobili i pikove druge runde drafta 2021. i 2022. godine.

Ispostavilo se da je Klarksonov poslednji meč za Klivlend bio i njegov najbolji ove sezone, ubacio je rekordna 33 poena Memfisu, ali i tada su već čelnici franšize iz Ohaja sa njim imali druge planove.

Problem sa Klarksonom je bio taj što nije u kontineuitetu pružao partije koje su se od njega očekivale po dolasku iz Lejkersa, te je odluka pala da se oko njega ne gradi tim.

Što se tiče Egzuma, Juta je odustala od njega zbog povreda koje su mu "sekle" karijeru, iako je u pitanju igrač velikog potencijala, biran kao četvrti "pik" sa drafta 2014. godine.

Ostaje da se vidi kakvi su planovi Klivlenda sa Kevinom Lavom oko čijeg odlaska se uveliko spekuliše, a u slučaju njegovog odlaska bio bi to i definitivan krah "velike trojke" koja je ekipi donela šampionsku titulu, predvođena Lebronom Džejsom i Kajrijem Irvingom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA