Bogdan ili Jokić, reprezentacija ili NBA? Priznanje KSS-a izazvalo veliku diskusiju! (ANKETA)

Bogi je poneo veliko priznanje, koje je zaslužio partijama u Kini

  • 21
BOGDAN BOGDANOVIC, NIKOLA JOKIC Foto: MNPress

Bogdan Bogdanović dobio je priznanje za najboljeg košarkaša Srbije u organizaciji KSS-a, pa je Nikola Jokić ostao bez nagrade u godini koju je obeležio kao deo najbolje NBA petorke.

Bogdanović je dobio 22 od 36 glasova, iza njega su ostali Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nikola Milutinov, ali je sam kraj ceremonije na proslavi KSS-a doneo velike diskusije i dileme.

Jokić je po mnogo parametara obeležio godinu, imao je sjajan kontinuitet od početka januara do završnice NBA lige, odveo je Denver u polufinale Zapada i postao prvi Srbin u najboljoj petorci NBA lige u istoriji.

NBA Sakramento Kings - Denver Foto: Tanjug/AP

Ipak, na Svetskom prvenstvu bio je miljama daleko od tih partija, mada se može reći i da je platio ceh taktičkim zamislima selektora Aleksandra Đorđevića, kome su se čak i Amerikanci čudili zbog načina na koji je koristio lidera Nagitsa.

Sa druge strane, Bogdanović jeste jedna od dominantnijih figura Sakramenta, ali je ipak deo ekipe koja nije uspela da dođe do plej-ofa, imao je pritom oscilacija i sitnih povreda u sezoni do reprezentativnih obaveza.

Eurobasket 2017, Reprezentacija Srbije, Srbija, Rusija Foto: AP/Tanjug

Na Svetskom prvenstvu je dominirao i verovatno bi došao do MVP priznanja da nismo eliminisani od Argentinaca, na kraju se zasluženo našao u najboljoj petorci turnira. Nakon napora u reprezentaciji, platio je ceh na početku sezone u Kingsima, na početku je pružao nešto slabije partije, tek kasnije je uhvatio zalet i napravio veliku seriju dobrih mečeva, doduše uz nove sitne pauze zbog povreda.

Ako se gledaju isključivo reprezentativne partije, dileme nema o tome da priznanje mora u ruke Bogdanoviću. Ipak, ako se prati celokupni sezonski učinak, prednost ima Jokić.

Vaše mišljenje možete izraziti kroz anketu ili u komentarima:

Video: KSS izabrao najbolje u 2019. godini!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin iz Srbije

    24. decembar 2019 | 16:16

    Sramota! Jokić je imao mnogo bolju sezonu od Bogdana.

  • Ja

    24. decembar 2019 | 16:25

    Treba Jokic da nas otkaci i da ne igra za reprezentaciju. Koji rezon razmisljanja da Bogdan bude bolji od njega?

  • ♦️⭐⭐

    24. decembar 2019 | 16:31

    Bogi kraljina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA