Bolić: Želimo da imamo tri ekipe na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Novi generalni sekretar KSS raduje se novim izazovima u 2020. godini

  • 0

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Zlatko Bolić spreman je da da svoj doprinos uspesima košarkaškog sporta, makar onoliko kao što je bio i igrač.

Bolić je podsetimo igrao uspešno košarku u Vojvodini, bio deo generacije Crvene zvezde koja je 1998. osvojila titulu prvaka Jugoslavije poslednju crveno-belih sve do 2015. godine. A kasnije je igrao za Strazbur, Atlas, Hemofarm, Ael,  Radniki, Metalac i Kečkemet.

Posle funkcionerskog rada u KS Vojvodine i KS Novi Sad Bolić je spremno prihvatio angažovanje u najvišoj instanci našeg trofejnog sporta.

- Čeka nas veliki posao, ali je i velika privilegija raditi u KSS, ali ja to moram na neki način da opravdam. Spremao sam se za ovaj posao kroz KS Vojvodine ali je ovo jedan veliki test za mene da li sam ja spreman za ovako nešto.

Košarkaški savez Srbije, KSS, dodela nagrada Foto: Marko Jovanović

Ono što sigurno imate je i harizma koju ste pokazali kroz igre u Zvezdi sa kojom ste uzeli titulu 1998., a sada svakako imate izazove u vidu plasmana na Olimpijske igre muške i ženske selekcije.

- Jesam bio u Zvezdi, ali ja sam sada u košarkaškom savezu i predstavljam sve klubove. Što se tiče sledeće godine imamo dosta aktivnosti, krećemo već od ženskog kvalifikacionog turnira za Olimpijske od 6. do 9. februara u Beogardu. Molimo bih vas da nam pomognete, da se svi potrudimo da muška i ženska selekcija odu na OI u Tokiju. Zahvalio bih se državi Srbiji što nam je pomogla da organizujemo ove turnire.

Košarkaški savez Srbije, KSS, dodela nagrada Foto: Marko Jovanović

- Mislim da bi to bilo jako lepo da Srbija u košarci ima tri predstavnika u košarci - rekao je Bolić.

Ceo intervju sa Zlatkom Bolićem pogledajte u videu na početku teksta.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA