≫ 

Stiv Ker najavio debi Smailagića: Vreme je da vidimo novo srpsko čudo na NBA parketu!

  • 7
Alen Smailagic Foto: Tanjug/AP

Alen Smailagić, košarkaš Golden Stejta, konačno bi mogao da debituje za ekipu posle kaljenja u razvojnoj ekipi!

Santa Kruz Voriorsi dugo su bili baza momka iz Koteža, koji je bio 39. pik na draftu. Njega je u razvoju malo usporila povreda skočnog zgloba, što je sanirao i anulirao partijama u razvojnoj ligi.

Imao je prosek od 16.8 poena i 5.8 skokova, uz 1.3 ukradene lopte i 1.2 asistencije po utakmici na 11 duela.

Povreda Glena Robinsona je otvorila vrata Smailagiću, pa bi mogao da debituje vrlo brzo. Bio je na klupi protiv Minesote, a trener Stiv Ker je najavio novu šansu.

- Ne računam na njega u rotaciji samo zbog toga što su nam svi centri zdravi, ali postoji prostor gde bi mogao da ga ubacim. Možda krajem četvrtine kao šutera ili ako poželim da promenim tempo igre kada stvari ne funkcionišu dobro. Mogao bih da napravim takav potez. Svi imaju priliku dok god su u sastavu. I za njega postoji šansa da uđe, ali s obzirom da su nam svi centri zdravi nije plan da bude u rotaciji - naveo je trener Voriorsa Stiv Ker.

Smailagić bi mogao da debituje 25. decembra u derbiju protiv Hjustona, u 23.00 po srednjeevropskom vremenu. Posle toga, rivali su još Finiks 28. i Dalas 29. decembra.

Video: Bjelica skočio kao poskok i isprepadao Dončića: Promašaj asa Dalasa

Veliki praznik košarke večeras (18.30) u Bolonji, na katolički Božić - posle 10 godina u Seriji A se sastaju Virtus i Fortitudo, legendarni klubovi, koji su bili u velikoj krizi i sad se vraćaju na staze stare slave. Virtus ima Miloša Teodosića, i favorit je, s kvotom 1,25, dok je kvota na Fortitudo 4,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Virtus - Fortitudo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ok

    25. decembar 2019 | 09:57

    Samo jedan primer da navedem trener iz KK Ibc postavljen da vodi mladje reprezentacije a taj navodni strucnjak bije decu na utakmicama a najgore je to sto roditelji podrzavaju... Kazu nebije ih mnogo ali posle da im malo DA IGRAJU . KATASTROFA!

  • Ok

    25. decembar 2019 | 09:52

    Samo licni uspeh trenera se gleda, deca na treningu i na utakmicama kao na ratistu, nema tu odavno uzivanja a najbitnije je da deca budu nasmejana i da uzivaju u basketu. Kada prodje sezona decu niko ne gleda, dosta njih se i ispovredjuje tako da nisu sposobna za daljnji zovot a o psihickon stanju dece koja se bave kosarkom od pionira do juniora da nepricamo, tu tek nastaje problem oni posle toga nisu nizasta a sve zbog ludaka na svim nivoima u Kss i Ksb unistise decu i talente. Tuga!

  • Ok

    25. decembar 2019 | 09:47

    Sreca pa ga nije nasa struka podrzala! verovatno bi prestao da igra kosarku... Zalosno ali istinito. 90% klubova u Beogradu treba zatvoriti a trenere pre dobijanja licence treba podvrgnuti ozbiljnom psiholoskoj proceni! Trenutno tu najvise ludaka ima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA