Trinkijeri: Imate sreće da imate Vučića, veliki je sportista!

Italijanskog stručnjaka oduševila borba za domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija

  • 75
Trinkijeri, Vučić Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/Marko Jovanović

Trener KK Partizan, Andrea Trinkijeri, gostovao je u jutarnjem programu RTS-a.

Tu se dotakao božićnih tema, boravka u Beogradu, ali je posebno izdvojio duel svoje Italije sa Srbijom u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Srbija je dobila domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Tokio, pa će Italijanima biti znatno teže da na našem parketu naprave iznenađenje.

- Prirodno navijam za Italiju, ali ako treba neko da me pobedi, neka bude Srbija. Ali mislim da je Srbija u maloj prednosti. Ja živim u sportu, radim u sportu, u Italiji je kriza, nema taj sport podršku. Menjaju se zakoni u vezi sa porezom i velika je afera, u Olimpijskom komitetu se svađaju, ali vidim da će se igrati kvalifikacije i vi imate veliku sreću da imate predsednika Vučića koji je veliki sportista. Ja pričam o sportu, a imati olimpijske kvalifikacije u Srbiji, to je velika stvar.

Pohvalio je Trinkijeri izbor Igora Kokoškova.

- Ne postoji bolji most između NBA i Evrope. Svi imamo igrače iz NBA koje želimo da vidimo kako igraju, a drugačija je potpuno igra. Kokoškova znam i cenim, fantastičan je izbor.

Trinkijeri je govorio i o svemu što posebno voli u našoj zemlji.

- Ovde volim ljude na kraju krajeva. Gostoprimljivi su, topli, temperament... Nekad je dobar, nekad ne, ali je dobro imati ga ispred sebe, a ne gledati na stranu, ovako uvek gledaš sve u oči. Ne volim samo gužve. Kad padne kiša, bolje je da si kod kuće - kroz smeh je rekao Trinkijeri, uz opasku da mu košarka ipak nije sve.

- Nije tačno da prvo pomislim na košarku kad se probudim, ona je deo mog života, ali mislim da sve radimo za našu decu. Prva stvar su mi moja deca, porodica, zdravlje. Sport me je naučio odgovornosti, danas svi žele odmah i brzo sve. Naučio sam se poštovanju saigrača, protivnika, sudija...

Video: Trinkijeri: Mrzim Novu godinu, nervira me plastična euforija!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA