≫ 

Krstić: Spreman sam da pomognem srpskoj košarci kao funkcioner, Kokoškov može da nam donese NBA stil

Nekadašnji centar Srbije, sada je na vrlo zanimljivoj poziciji u reprezentaciji

  • 2

Nekadašnji reprezentativac Nenad Krstić postavljen je letos sa tehničkog rukovodioca muških košarkaških selekcija, sa akcentom na A tim Srbije. Krstić će na novoj poziciji iskustvo stečeno tokom sjajne karijere u kojoj je prošao put od Mašinca, preko Partizana do NBA lige, potom i još dva velika evropska kluba CSKA i Efesa, doneti u tim Košarkaškog saveza Srbije.

Njegova dužnost će da bude spona između A selekcije i KSS kao i komunikacija sa selektorom Igorom Kokoškovim i stručnim štabom.

Igrao je 10 godina za reprezentaciju Srbije

Od podjednake važnosti svakako će biti i mnogobrojni kontakti koje ima širom planete, pre svega u NBA ligi. Međuitim, gorostasni centar je skroman i ističe da najpre treba malo da uči posao, pa da onda ostvari svoj pun potencijal.

- Drago mi je da sam se vratio u košarku posle završetka karijere pre tri godine. Nekako sam i svoj povratak u košarku video kroz savez. Srećan sam zadovoljan što sam prisutan što mogu da pomognem na neki način, i za ovaj kratak period nosim dobra iskustva- kaže Krstić za Telegraf.

Košarkaški savez Srbije, KSS, dodela nagrada Saradnici u KSS: Nenad Krstić (levo) i generalni sekretar Zlatko Bolić (desno) Foto: Marko Jovanović

Bili je unutar najboljeg tima Srbije kao kapiten, zna atmosferu, sada je više, tako da kažemo, spolja ali prisutan u timu, što će sigurno mnogo značiti

- Da, u pravu ste, sad sam više spolja, ali u ovom trenutku učim. Ne libim se da pitam, jer ovo je drugačije iskustvo u odnosu na igračke dane. Imam podršku svih u savezu, posebno predsednika tako da ono što sam planirao prvih nekoliko meseci je da pokupim ono osnovno što treba da radim.

Novi selektor novi stil igre ekipe

Dolazak Krstića se poklopio i sa dolaskom novog selektora Igora Kokoškova, koga naš centar odlično poznaje.

- Mislim da je odlično rešenje. Kad sam bio u NBA družili smo se i čuli telefonom, drago mi je da je izabran, realno je najbolji izbor i bio. Njegovi rezultati do sada govore o tome, i sve što je uradio u karijeri - ističe Krstić.

Igor Kokoškov, Frenk Kaminski Foto ilustracija: Telegraf/Marko Jovanović

Na pitanje šta Kokoškov može da nam donese u odnosu na druge selektore, Krstić je bio jasan.

- Može dosta toga, nama je osnova ekipe iz NBA, samim tim može da se prilagodi njima na pravi način i da komunicira sa njima češće jer su bliže. Takođe, imamo tu i Teodosića kojio je bio skoro tamo i zna tu filozofiju. Verovatno će kokoškov imati drugačiju komunikaciju sa igračima, drugačiji stil treninga, vođenje utakmica.

- On je dosta drugo tamo sigurno vodi utakmicu na drugačiji način, nego u Evropi, više kao NBA treneri koji imaju do detalja pripremljen meč sa sve onim papiričima koje vade iz sakoa. Može da donese pozitivne stvari.

Nenad Krstić, Miloš Teodosić, Saša Đorđević Kume, ja sam ti sada na funkciji da znaš: Miloš Teodosić ( levo) i Nenad Krstić iz vremena kad su igrali za reprezentaciju Foto: MN Press

Poslednjih godina imamo problem u mlađim kategorijama i veliki odlazak maldih igrača u inostranstvo, a takođe i mlađe reprezentativne selekcije nisu ostvarile zapažen uspeh. Krstić kaže da je razgovarao sa Igorom Rakočevićem koji je zadužen za mlađe selekcije.

Odlazak mladih igrača veliki problem

- Razgovarao sam sa njim, imali smo ove godine lošije rezultate ali je moglo da bude i obrnuto, vrlo lako. Jedini kiks je ispadanje u B diviziju mladih košarkaša do 20 godina, ali nadam se da će se već sledećeg leta vratiti.

- Što se tiče odlazaka igrača, mislim da to nije trend samo kod nas već i u regionu i svetu. Mi moramo da odradimo najbolje moguće što je do saveza. Osim toga, ima dosta problema i sa roditeljima, ali i oni gledaju šta je najbolje za njihovu decu i to je to - rekao je Krstić.

Video: Telegraf u gostima kod Krstića: Od početaka u Mašincu do Garneta, Šeka i nazad do Ratine i Kraljeva

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zox

    25. decembar 2019 | 21:38

    Neka hvala,ja ipak vise volim Srpski stil 😁

  • miro

    26. decembar 2019 | 10:24

    Nikako se resiti ovih iz JSD propale drzave.Jedan ode dva druga dolaze

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA