≫ 

Željko i Duda u konkurenciji za najbolje trenere Evrolige protekle decenije

Velike su šanse da srpski stručnjak dobije prestižno priznanje

  • 2

Evroliga bira najbolje košarkaše u pretkodnoj deceniji, a isto je i sa trenerima među kojima su se našli i srpski stručnjaci Duda Ivković i Željko Obradović.

Najprestižnije košarkaško takmičenje Evrope sastavilo je listu na kojoj su sedmorica trenera, i to: Georgijos Barcokas, Dejvid Blat, Dimitris Itudis, Dušan Ivković, Pablo Laso, Željko Obradović i Ćavi Paskval.

Evroliga navela je i trofeje koji je svaki od stručnjaka osvojio u ovom periodu. Bez konkurencije je Željko Obradović koji je u sedam navrata dolazio do Fajnal-fora, a dva puta postao je šampion Evrope. Dušan Ivković osvojio je jednu. Od ostalih, Pablo Laso je u šest navrata dolazio do završnog turnira, a šampion Evrope bio je dva puta. Prate ih Itudis sa pet Fajnal-forova i dve titule, dok Barcokas, Blat imaju jednu titulu, a Pasval nema titulu, ali je do završnice dolazio tri puta.

Zanimljivo, po trenutnim rezultatima, Obradović je prvi sa 61 procentom osvojenih glasova, Blat je drugi sa 15, Laso ima 11 procenata, Ivković ima 5, Itudis 4, Barcokas 3, a poslednji je Paskval sa 1 procentom glasova.

Za najboljeg trenera protekle decenije možete glasati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. decembar 2019 | 19:05

    Iz male zemlje a veliki ljudi u evropi,dela cine coveka a to je najsnaznija refleksija na siroke mase

  • nibrS

    25. decembar 2019 | 22:47

    Svjetski a naši... Bravo za Dudu i Žoca, jako sam ponosan...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA