≫ 

Šakota objasnio zašto je Zvezda požurila sa pojačanjima

Crveno-beli su u kratkom roku doveli tri nova igrača za nastavak sezone

  • 8
Dragan Šakota, Čarls Dženkins Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde u petak od 18.00 nastavljaju svoje putovanje kroz Evroligu, a gostovaće Zenitu u Kazanju u 16. kolu Evrolige. Zbog zauzetosti sale u Sankt Peterburgu utakmica se igra u Kazanju.

Trener Zvezde, Dragan Šakota istakao je da je klub požurio sa pojačanjima zbog roka Evrolige.

- Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, njihovi rezultati skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice - rekao je Šakota novinarima.

Crveno-bele je pojačao centar Vladimir Štimac, koji je do sada nastupao za Fenerbahče.

KK Crvena zvezda - KK Olimpijakos Foto: Marko Jovanović

- Morali smo da povećamo agresivnost i skor ispod koša. Dobro ga poznajemo, brzo će se uklopiti, to je ono što smo tražili- kazao je trener Zvezde.

On je rekao i da će uz nova pojačanja, Štimca i Marka Jagodić-Kuridžu, imati više opcija za rotiranje i da se neće dešavati situacije u kojima će igrači biti na terenu i po više od 30 minuta.

- Prelazni rokovi su nas prinudili da dovedemo igrače, taj rok u Evroligi je sada praktično istekao. Morali smo da požurimo i da ih dovedemo, pa cemo da vidimo ko će ostati, a ko biti na tržištu", kazao je Šakota.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Milana i rekao da se sigurno neće ponoviti takva igra.

- Pa, oni će da analiziraju našu utakmicu protiv Milana, koji nam je tada odgovarao. Španski timovi su agresivniji, a Zenit upoređujem sa španskim ekipama, imaju tu filozofiju i način igranja. Prvi problem naš je bio manjak bekova, ali probaćemo da im pariramo - rekao je Šakota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CZ🔴⚪🔴

    26. decembar 2019 | 09:00

    A kad Filip odlazi?

  • Mi..

    26. decembar 2019 | 00:30

    ..imamo 7 centara i 1 play-a.. nek mi neko objasni tu filozofiju..

  • babarogic

    26. decembar 2019 | 09:34

    pozurili spojacanjima / ako su to uopste pojacanja , stimac hahahhahaha / zato sto je prijetio PUČ. jos se nije stisalo..covici su tu a onaj intelegentniji dio navijaca / u manjini su / se probudio..ostale djilkose nije tesko namagarciti kobajagi pojacanja..veceras novi poraz..aba izgubljena a narod placa..e srbijo ko te predstavlja..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA