≫ 

Jokić najefikasniji sa 12 promašenih šuteva, Denverov niz prekinut kad se najmanje očekivalo

Loše šutersko veče Nagetsa

  • 2
nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Veliki zalet Denver Nagetsa stopiran je kad se to možda i najmanje očekivalo, nakon sedam vezanih pobeda Nagetsi su "pali" kod kuće porazom od Nju Orleansa 112:100, uz sjajnu partiju Brendona Ingrama u pobedničkim redovima.

Lider Pelikana utakmicu je završio sa 31 poenom, sedam ubačenih trojki iz devet pokušaja, što mu je i rekord karijere.

Na drugoj strani Nikola Jokić je bio najefikasniji, ali ne i najprecizniji kod Nagetsa, zaustavio se na 23 poena, uz čak 12 promašaja iz igre. Za dva je Nikola šutirao 6/15, za tri 2/5, uz to dodao 10 skokova i 4 asistencije.

Kod Denvera je najviše podbacio Džamal Marej, postigao je tek osam poena, pogodio samo dva šuta iz igre (2/10), ali ništa bolji nisu bili ni ostali igrači Majka Melouna.

Džeremi Grent sa 17 poena, te Malik Bizli sa 13 "sa klupe" su pokušali da trgnu ekipu, ali su udarne igle tima bile potpuno van ritma, pa učinak pomenutih nije došao do izražaja.

Zbirno, Denver je imao vrlo loše procente šuta za dva i za tri poena, što ih je i odvelo u jedan od rethih poraza ove sezone pred svojim navijačima.

nikola jokić Foto: Tanjug/Ap

Nagetsi su pogađali 40 posto za dva poena, 32 posto za tri, za razliku od rivala koji je bio uspešniji u ta dva segmenta igre: 45 posto uspešnosti za dva i 41 posto za tri poena.

Od starta utakmice gosti su vodili, daleko bolje otvorili meč (9:1), Denver je bio u konstantnom zaostatku, a trojka Redika sa zvukom sirene za kraj prvog poluvremena (58:55) bio je momenat kada su Pelikani povratili vođstvo i više ga nisu ispuštali.

Brendon Ingram Brendon Ingram u akciji na utakmici sa Denverom Foto: Tanjug/Ap

Do kraja utakmice prednost je u svakom trenutku bila na strani gostujućeg tima, koji je nakon duge i neprijatne serije od 13 poraza u poslednja četiri meča sa tri pobede pokazao "znake života" u iščekivanju povratka na teren prvog "pika" Zajona Vilijamsona.

Denver ostaje "zakucan" za drugo mesto na Zapadu sa učinkom 21-9.

Rezultati

Toronto - Boston 102:118

Filadelfija - Milvoki 121:109

Golden Stejt - Hjuston 116:104

Los Anđeles Lejkers - Los Anđeles Klipers 106:111

Denver - Nju Orleans 100:112

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Dete od Deda Mraza traži da gleda Jokića u Ol star timu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA