Uče me da hodam i trčim: Zabrinjavajuća poruka najvećeg košarkaškog čuda!

Dok hoda ima pačije geganje sa strane na stranu, što je bilo recept za katastrofu

  • 2

Košarkaš Nju Orleans Pelikansa Zajon Vilijamson oporavlja se od operacije kolena zbog koje nije ni započeo NBA sezonu kao ruki, a taj oporavak je malo širi pojam nego što je zamišljao.

Nije samo zaceljivanje rana od "seciranja" meniskusa mladog košarkaša ono čime se Pelikani bave, već i prevencijom da se problemi sa kolenom svog "superteškaša" u budućnosti ponove.

- Verujem organizaciji da donosi dobre odluke, da se ja pitam već bih igrao - rekao je za ESPN 19-godišnji igrač posle pobede nad Denver Nagetsima. On je dodao da ga klub "ponovo uči kako da trči i hoda".

Pelikansi na ovaj način žele da poprave njegov "kinetički lanac", odnosno rasterete zglobove koliko god je to moguće, kada se Zajon vrati na teren.

Zion Vilijamson Foto: Guliver/Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Vilijamson je igrač zastrašujućih atletskih sposobnosti, ali i prevelike kilaže za svoju visinu jer na 201 centimetar visine ima čak 129 kilograma.

Zbog toga je bilo jasno od starta, da od početka mora da smanji kilažu da bi opstao na vrhunskom nivou.

Protekle nedelje je počeo da se vraća trenažnom procesu radeći šuterske drilove, ali za sada nije igrao u kontaktu tri na tri ili pet na pet.

Video: Pa šta je samo Janis Adetokumbo radio Džejmsu i Lejkersima to je za priču

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B

    27. decembar 2019 | 11:24

    Ti decko si sa 19 godina dopustio da imas 130kg.. To je uzas..kosti se nisu razvile u potpunosti a vec si zbog kilaze sklon povredama.. E zivote.

  • PAOK

    27. decembar 2019 | 00:05

    Napred Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA