≫ 

Sferopulos muči Šakotinu muku: Imamo povređenih igrača, a neki su preterano potrošeni

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota se takođe nedavno požalio na kratku rotaciju

  • 0
IOANNIS SFAIROPOULOS Foto: MN Press

Strateg Makabija Janis Sferopulos rekao je da njegov klub mora da izađe na tržište u poteri za pojačanjima, posle poraza od Anadolu Efesa u 16. kolu Evrolige.

Povrede su mu "vezale ruke" u pojedinim momentima, mada je Makabi pred Efes bio u seriji od čak deset pobeda u svim takmičenjima.

- Da, tražićemo pojačanja u januaru jer ne možemo da nastavimo samo sa Otelom Hanterom pod košem, a ovakvi kakvi smo, previše trošimo igrače. Izrabljeni su i umorni, pa su nam potrebna rešenja za tako veliki broj utakmica sa malo košarkaša... Već smo to počeli da plaćamo - rekao je Sferopulos.

Makabi je poražen 99:79, a najbolji na parketu je bio srpski plejmejker Vasilije Micić koji je ubacio Izraelcima 23 poena. Klub iz Tel Aviva je nedavno angažovao Arona Džeksona, a tokom meča sa Efesom se povredio Skoti Vilbekin pa je odigrao samo 17 minuta.

Podsetimo, povrede su skratile rotaciju i među crveno-belima koji su zbog izostanaka alternativa u jednom momentu praktično bili spali na samo jedno rešenje na "jedinici" - Lorenca Brauna.

Ovih dana se klub sa Malog Kalemegdana pojačao u reketu Markom Jagodić-Kuridžom i Vladimirom Štimcem, a došao je i Kevin Panter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA