Za Bilija Berona trokorak je košarkaška reč godine: Znao sam šta sam uradio, zato sam pobegao!

Zvezdin Amerikanac otkrio da je odmah znao da je napravio grešku u koracima, ali da je prosto izleteo napolje od euforije posle koša

  • 27
Bili Beron Foto: Marko Jovanović

Košarkaška 2019. godina u Srbiji pamtiće se po "istorijskom trokoraku" Bilija Berona za pobedu Crvene zvezde u finalu plej-ofa Partizana i petu uzastopnu titulu.

Američki košarkaš je sjajnom rolom u poslednjem minutu rešio pobednika 75:76, ali je prilikom šampionskog koša, izvesno, napravio korak više i slobodno se može reći ušao u legendu...

- Dobio sam loptu, imao situaciju "jedan na jedan" na 15 sekundi do kraja. U tom trenutku pitao sam sebe "Čoveče, pogodi i sezona se završava". U glavi mi je bilo sezona je gotova, uzimas trofej i ideš kući... Očigledno je da sam napravio korak više, pitao sam se zašto to radim.

BILLY BARON Foto: MN Press

- Svaki dan igram košarku, znam kada uradim nešto čudno, tada mi se to desilo, ali sam se istovremeno uzbudio kao malo dete. Bilo je jako zanimljivo - rekao je Beron Tanjugu.

Amerikanac priznaje da je u tom trenutku znao da je napravio trokorak.

- Znao sam da moram da trčim van terena i da se išunjam - uz osmeh je dodao Beron, ali naglašavajući i da su iz Partizana jasno bili ljuti.

Bili Beron Foto: Marko Jovanović

Isto tako svestan je i da je njegov koš bio istorijski trenutak za beogradski derbi.

- Bilo je sjajno, sve se brzo desilo. Slavili smo i otišao sam kući nekoliko dana kasnije potpuno relaksiran. Prisećao sam se koliko je sezona bila uspešna... Kul" je bilo gledati snimke, stavio sam potpis u derbijima.

Prošlu sezonu ocenio je kao veoma uspešnu na klupskom i ličnom planu.

- Uzeli smo dva trofeja i izborili Evroligu. Istovremeno, to je bio veliki korak za moju karijeru... Igrali smo velike utakmice. Ova sezona je kao "rolerkoster", ali i iz takve situacije možemo mnogo da naučimo. Uveren sam da će bolje igre doći, a ciljevi ostaju isti -, zaključio je on.

Video: Bili Beron pobegao Jankoviću, napravio trokorak i pogodio u poslednjoj sekundi za titulu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Činjenice

    30. decembar 2019 | 20:21

    Šta je jedan trokorak u odnosu na 25 godina gepekovanja i prebijanja sudija, otimačine titula prekidima i sudijskim kradjama, davljanje igrača, trojke iz auta... treba da otmemo još bar 20 titula da bi vratili sve sta je Jugoslovenski klub oteo. Pa do 91. godine Partizan je imao samo 3 titule u košarci i tek dolaskom Mirka Marjanovića i Miloševića su krenule otimačine titula, u svim sportovima.

  • Miki

    30. decembar 2019 | 20:32

    Cega se pametan stidi,budala se ponosi...

  • Pedja

    30. decembar 2019 | 20:43

    Čini mi se da je to bilo 4 koraka, al nema veze. Ove godine će ti se sezona mnogo ranije završiti na tvoju radost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA