≫ 

Vučić o Zvezdinom neodlasku u Podgoricu: Razgovarao sam sa Čovićem, nismo mogli da im damo garancije

Predsednik Srbije upitan je da prokomentariše tenzije na košarkaškom nebu regionalne lige

  • 56

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na današnji neodlazak košarkaša Crvene zvezde u Podgoricu na meč sa ekipom Budućnosti. Podsetimo, Crvena zvezda je trebalo da igra od 18 sati meč u Morači, ali nisu otputovali u Podgoricu, a predsednik kluba Nebojša Čović je organizovao vanrednu konferenciju za medije, na kojoj je izneo sve detalje neodlaska.

Gostujući na RTS, u emisiji "Oko", Vučić je govorio o toj situaciji.

Upitan da li ga današnja dešavanja podsećaju na nemire iz 1990. godine na "Maksimiru", gde je trebalo da igraju Dinamo i Zvezda, a gde je i sam bio prisutan, predsednik Srbije je odgovorio:

- Tada sam bio dečak, mladić, bolje bi bilo da do stadiona nismo ni došli. Ne verujem da bi okolnosti bile drugačije, da bi se izbegao ratni sukob. To je više simbolika, nego što je realno uticalo na velike stvari u bivšoj Jugoslaviji - počeo je Vučić.

Aleksandar Vučić, Ipsilon krak Foto: Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije se zatim "prestrojio" na današnji dan.

- Što se ovog danas tiče, bio sam minimalno u toku svega, ali možda je bolje za tri ili sedam dana odigrati utakmicu, a ne da sada napravimo grešku i da se desi nešto loše - istakao je on.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je nedavno izjavio da je Budućnost "državni projekat" i "matefora te države.

- Čović se konsultovao sa predstavnicima više državnih organa i ja sam jedanput razgovarao sa njim i rekao sam mu da će oni uraditi sve da organizuju sve na najbolji mogući način, ali da ne možemo da mu garantujemo bilo šta, jer je to nemoguće. Bezbednosno informativni organi dali su svoju procenu. To nije pitanje za mene.

Na kraju je Aleksandar Vučić zaključio:

- Mislim da je važno da se stvari smiruju, a ne da se tenzije podižu - rekao je Vučić.

(Telegra.rs/RTS=

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    30. decembar 2019 | 21:47

    jel se ti sve pitas i u kk i u fk drzavna mezimica??

  • Hogar

    30. decembar 2019 | 20:54

    Stanite ljudi, dajte da zamenimo stvari. Srbija da da garancije za bezbednost u Podgorici? Pristao si da igraš ABA, svestan si da igraš u drugoj državi, valjda domaćin treba da obezbedi regularne uslove. Zvezda je igrala regionalnu vaterpolo ligu u Splitu, kadeti Partizana u Zagrebu, Srbija u Lavovu.... Budućnost u Beogradu, Zvezda tamo.... Bilo je incidenata, ali mislim da smo zbog ovakve odluke Čovića, ako je njegova, poraženi. Na tribini u PG premijer, predsednik Skupštine, Varvari šalju poruke da se ne diraju svetinje, pomen pogunilum sve na ćirilici.... a bezbednost Čobkćeve grupe ugrožena. Pa nedavno je njegov FMP dočekao Budućnost. Ovde se dva državna projekta sprdaju sa nama.

  • Uros

    30. decembar 2019 | 20:44

    Razuman potez KK Crvena zvezda. Dolivanje ulja na vatru nikome dobra nije donelo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA