• 1

Preminula legenda NBA lige: Košarkaški svet na večni počinak ispraća Dejvida Sterna

Prvi dan nove godine odneo život legende NBA

  • 1

Bivši komesar NBA lige Dejvid Stern preminuo je u 77. godini, dve nedelje otkako je hospitalizovan zbog izliva krvi na mozgu.

Stern je čovek koji je 30 godina bio na čelu najjače košarkaške lige na svetu, pre nego što se 2014. godine penzionisao, kada ga je zamenio Adam Silver. I nakon penzionisanja, Stern je ostao aktivan u drugim sferama razvoja sporta i tehnologije u košarci.

Sedamnaestog decembra se Stern iznenada srušio u jednom njujorškom restoranu. Bila mu je neophodna hitna operacija, ali su uprkos tome prvog dana 2020. stigle tužne vesti.

Stern je po profesiji bio advokat i biznismen, koji je izabran kao četvrti komesar NBA lige. Njegovi prvi kontakti sa NBA su bili savetodavni još 1966. godine, da bi se 12 godina kasnije pridružio Generalnom savetu. Izvršni potpredsednik lige je postao 1980, da na njenom čelu je bio od 1984, kada je nasledio čuvenog Lerija Obrajena.

Na njegov račun se stavlja što je drastično popularizovao NBA ligu tokom osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka. Pre tri godine je postao i član Kuće slavnih FIBA.

Video: Jokić prošao kroz odbranu Kingsa kao Mojsije kroz Crveno more

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima