≫ 

Smailagić je odlučan, a tome ne možete naučiti 19-godišnjaka: Grin nahvalio Srbina

Našalio se potom i na svoj račun kada su ga pitali gde je on bio sa 19 godina

  • 1

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Drejmond Grin pohvalio je Alena Smailagića rekavši da bi radije birao njegov prirodni osećaj za košarku i instinkt pre nego stvari koje mogu da se nauče.

- To je ludo. Skoro sam pričao o njegovoj košarkaškoj intelligenciji i o tome kako lako uči. To jeste tako, ali on uopšte nema pojma šta se dešava na terenu, ali to mi je ono najzanimljivije jer koji 19-godišnjak zna? - rekao je Grin posle utakmice sa San Antonio Sparsima.

Smailagić je u porazu od Sparsa (117:113) bio solidan sa 7 poena (3/6 iz igre za 10 min), tri skoka i asistencijom.

- Može igrač da se nauči selekciji šuta, šta je dobro, šta nije, kako da se pronađe bolji šut. Možete to da pogledate na Kleju Tompsonu. Pogledajte Kleja u prvoj, drugoj godini, a pogledajte sada. To sve može da se nauči, ali ne možete da naučite igrača da bude odlučan kao što je Smailagić, to je ono što je važno. Ostalo može da se nauči, ali ne može ono što ima Smailagić - naglasio je Grin.

Na pitanje da li se seća gde je on bio kao 19-godišnjak krilni centar i ol-star Voriorsa kaže da je bio "debelguzi brucoš". Dodao je i da je sledeće godine i dalje imao debelu zadnjicu, ali je njegov tim igrao dobro, pa se stvar popravljala.

U međuvremenu je sa 35. mesta na draftu došao u Voriorse i vremenom se profilisao kao jedan od najzahvalnijih igrača lige i sa njima osvojio tri prstena. Ove sezone Ratnicima ne ide dobro jer su na skoru 9-26 u odsustvu najboljih igrača i odlaska Kevina Durenta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dobar je

    2. januar 2020 | 10:58

    Ali mora ili da se nabilda kao Giannis neznamsta.kounmpo ili da bude precizniji kao Doncic, najbolje i jedno i drugo. Nema sta da se lazemo, mora da bude jaci i tezi ako zeli da igra na poziciji centar (josh 10 -20 kg)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA