≫ 

Ništa ja ovde ne bih dirao, možda samo da poboljšamo igru pod košem: Šakota zadovoljan pobedom!

Trener crveno-belih izuzetno zadovoljan pobedom svog tima u Evroligi

  • 1
KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su najbolji meč ove sezone u Evroligi, ali i u istoriji kluba u ovom takmičenju. Zvezda je ubedljvo pobedila Bajerna sa 93:63 u utakmici 17.kola Evrolige i tako stigla do osme pobede i realne borbe za plej-of. 

- Izgledali smo dobro i izbalansirano u napadu i odbrani, uspeli smo da iskoristimo pauzu od neodlaska u Podgoricu da uvedemo u sistem nove igrače. Gledamo da nosioci igre ne uđu u veliku minutažu, i to je osnovni problem svih ekipa u Evroligi. To je najveća zagonetka posla. Jer sve se gleda na kraju sezone i tada se odlučuje. - istakao je Šakota.

KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: Marko Jovanović

Usledilo je pitanje da li, uprkos ovakvoj igri, ima neki segment kojim nije zadovoljan, a Šakota je odgovorio:

- Pa, mislim da nismo imali puno tih segmenata loših - rekao je Šakota, a onda ipak odgovorio

- Ali, ono što nije na nivou koji treba je fluentsnot u igri sa svim igračima, i da malo poboljšamo igru pod košem, da ne zavisimo od šuta i kontranapada. Da imamo totalni balans. Ovo je bilo okej, ali uvek težiš bolje.

KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: Marko Jovanović

Na pitanje da li je dolazak trojice novih igrača bio njegov izbor  i skauting, jer se na ovom meču videlo koliko znače. Pošto su Kuridža, Panter i Štimac dali zajedno 35 poena od Zvezdinih 93.

- Ovi igrači koji su došli su preporučeni. Gledali smo liste igrača, imali smo problem sa Kuzmićem koji zbog objektivnih problema koje je imao nije na nivou i trebao nam je efikasnij igrač pod košem i došao nam je Štimac. Jagodić Kuridža je zaslužio svojim igrama u ABA ligi je pokazao da zaslužuje veću šasnu u životi. Panter je moja ideja, jer se ukazala potreba za bekovima - rekao je Šakota.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA