≫ 

Jokić surov u drugom poluvremenu, Kingsi u strahu zbog Bogdana Bogdanovića!

As Denvera u prvom poluvremenu imao problema sa ličnim greškama * Bogdanović napustio teren u pratnji doktora, Bjelica jednocifren, Gudurić nije igrao

  • 6
Nikola Jokić Foto: AP/Tanjug

Plan Indijane da ličnim greškama iz igre izbace Nikolu Jokića uspeo im je samo u prvom poluvremenu, jer ih je srpski reprezentativac u drugom surovo kaznio i bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu Denvera rezultatom 124:116!

Tri lične greške zaradio je Jokić u prvih osam minuta meča, da bi u nastavku, odnosno u drugom poluvremenu, ubacio 20 poena za 16 minuta koliko je proveo na terenu.

Meč je završio sa 22 ubačena poena i sedam skokova, koliko je imao i Džamal Mari. S tim da je ovaj umesto sedam skokova zabeležio sedam asistencija.

Ključni faktor za Nagetse svakako je bila partija Majkla Portera Juniora koji je sa klupe ubacio 25 poena, što mu je i rekord sezone. Ujedno, bio je najraspoloženiji kada se topila dvocifrena razlika Indijane.

- Bilo je sjajno. Ubacivao sam neke svoje šuteve i prolazili su mi potezi tako da sam se divno osećao na terenu - rekao je Porter.

Vredi pomenuti i odličnu rolu Vila Bartona koji je meč završio sa 16 poena i 10 skokova, dok je Haris sa 12 jedini još bio dvocifren.

Džeremi Lamb se sa 30 poena istakao u redovima Indijane, Voren je imao 20, dok je Litvanac Domantas Sabonis imao 18 poena i po devet skokova i asistencija.

Sakramento Kingsi su uspeli da savladaju Memfis rezultatom 128:123, ali ih i te kako brine kakva je situacija sa Bogdanom Bogdanovićem.

Prema navodima američkih medija, Srbin je napustio klupu Kingsa na pet minuta do kraja. I to u pratnji medicinskog osoblja koji su mu pomogli da ode u svlačionicu. Stepen povrede i dalje nije poznat.

Bogdanović je na terenu proveo skoro 23 minuta i za to vreme je ubacio 16 poena. Nemanja Bjelica je imao osam poena i pet skokova, dok Marko Gudurić nije igrao za Memfis.

Dearon Foks i Badi Hild su ''vukli'' Kingse do trijumfa! Prvi je imao 27 poena i devet asistencija, drugi poen manje i sedam skokova. Holms je meč završio sa 18 poena i sedam skokova, dok je Barns dodao 17 poena.

U redovima Memfisa cela prva petorka je bila dvocifrena. Morant je prednjačio sa 23 poena i sedam asistencija, Krovder je imao 19, a Džekson 18 poena i sedam skokova.

Valančijunas je ostvario dabl-dabl učinak sa 18 poena i 12 skokova, Bruks je stao na 15, a Melton je sa klupe dodao još 16 poena i pet skokova.

Pomenućemo i to da je Boban Marjanović bio blizu dabl-dabl učinka, dok je Alen Smailagić asistencijom oduševio Amere. Opširnije >>> OVDE.

Rezultati:

Klivlend - Šarlot 106:109

Indijana - Denver 116:124

Majami - Toronto 84:76

Čikago - Juta 98:102

Minesota - Golden Stejt 99:84

Dalas - Bruklin 123:111

San Antonio - Oklahoma 103:109

Sakramento - Memfis 128:123

LA Klipersi - Detroit 126:112

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    3. januar 2020 | 08:45

    Sta ima da brinu pa tih 10-ak poena sto on ubaci to ce ubaciti svako u NBA. Oni tamo to i ne racunaju u ucinak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA