≫ 

Doktor Kalates igrao partiju života, Pao "stotkom" srušio CSKA u produžetku!

Fenomenalni plej Atinjana nanizao 22 poena i čak 17 asistencija

  • 2

Košarkaši Panatinaikosa savladali su CSKA u Moskvi u sjajnom derbiju 17. kola Evrolige, uz maestralnu partiju lidera gostiju Nika Kalatesa, rezultatom 106:102!

Plej "Zelenih" meč je završio sa 22 poenom i čak 17 asistencija, sabrao indek s 40, i naravno bio centralna figura utakmice, ali ne samo zbog vrhunske "ol-raund" partije, već i zbog trojke kojom je svom timu doneo produžetak, kasnije i trijumf na jednom od najtežih gostovanja.

Kalatesu ovo nije bio najveći broj asistencija u karijeri na jednom meču, imao je i 18 po čemu je drugi na večnoj listi, na kojoj je Stefan Jović i dalje neprikosnoven sa 19 produktivnih dodavanja na jednoj utakmici.

Konstantinos Mitoglu bio je najefikasniji kod gostiju sa 25 poena (11/15 za dva), dok je Majk Džejms bio daleko najbolji u poraženom sastavu sa 30 poena, uz ne baš najbolji šut za tri (4/11).

Džejms je imao priliku da se proslavi u poslednjoj akciji regularnog vremena, preuzeo je odgovornost sedam sekundi pre kraja, ali je pogrešio u vođenju pre nego što je ispalio šut.

U dodatnom vremenu PAO je imao kontrolu, bio je u vođstvu sve vreme uz majstorsku rolu kalatesa koji je jednu od najboljih partija karijere garnirao sa sedma poena u ključnom periodu.

Daniel Heket je kod CSKA odigroa jednu od bolji utakmica ove sezone, ubacio je 24 poena, dok je Kajl Hajns dodoa 14.

U isto vreme, Efes je nastavio da "melje" rivale.

Novu pobedu ekipa našeg Vasilija Micića upisala je protiv Himkija na svom terenu - 101:82.

U sastavu gostiju nije bilo prve haubice Alekseja Šveda, te je ionako favorizovani turski tim još lakše došao do trijumfa, još jednog ubedljivog i autoritativnog.

Napadački su prednjačili Šejn Larkin i Tibor Plajs sa po 20 poena, Singlton je dodao 13, a Vasilije Micić 11 za tim Ergina Tamana.

Na drugij strani Stefan Jović je u statističke kolone upisao 10 poena i 6 asistencija.

Evroliga, 17. kolo

Crvena zvezda - Bajern 93:63

Žalgiris - Makabi 73:68

Olimpijakos - Fenerbahče 87:96

Baskonija - Barselona 75:74

Petak

CSKA - Panatinaikos 102:106 posle produžetka

Andaolu Efes - Himki 101:82

Asvel - Real Madrid 20:45

Armani - Zeniz 20:45

Valensija - Alba 21

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    3. januar 2020 | 20:45

    Izgubi bogati Himki,koga smo i mi potukli i opet ćemo.. Zasluženo smo ispred njih i ostalih bogataša.. Deveto mesto na polusezoni. Odlično,obzirom na loš start.. Ne vidim način da na kraju ne budemo peti-šesti,zato bih zamolio glodare da mi daju argumente i objasne suprotno,da ne bih živeo u zabludi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA