≫ 

Brutalne partije Hardena i Dejvisa: Filadelfiji protiv Roketsa malo i tripl-dabl Simonsa

Fantastična izdanja najvećih zvezda u dva pobednička tima

  • 0
76ers Rockets Basketball Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Nju Orleans Pelikanse u noći između petka i subote sa 123:113 dok su Hjuston Roketsi nošeni Džejmsom Hardenom savladali Filadelfiju 118:108.

U timu Lejkersa je apsolutno bio nezaustavljiv Entoni Dejvis koji je tokom čitavog meča pogađao u visokim procentima i na kraju završio sa 46 poena i 13 skokova uz tri ukradene lopte.

Lebron Džejms je imao nešto slabije šutersko veče jer je pogodio sedam od 17 šuteva, ali je imao 15 asistencija i 17 poena. Nadomestio je to fino Deni Grin koji je ubacio 25 i uz Dejvisa bio najbolji u Lejkersima.

Pelicans Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Kod Pelikansa se istakao Lonzo Bol sa 23 poena, dok je Brendon Ingram imao poen manje. Derik Fejvors je uz 14 poena imao i 15 skokova.

Lejkersi su od starta krenuli pod jakim gasom, a Nju Orleans je držao egal tek do sredine prve četvrtine kada je spomenuti Grin ubacio trojku za 17:12.

Od tada Jezeraši počinju da prave razliku koja je do kraja prvog perioda iznosila 12 poena - 42:30.

Pelicans Lakers Basketball Foto: Tanjug/AP

Ingram i Itoan Mur smanjuju zaostatak na samo pet poena do sedam i po minuta pred poluvreme, Kajl Kuzma u prodoru i Lebron Džejms trojkom privremeno vraćaju dvocifreni plus, ali se Pelikansi drže u igri sve dok se nije više pokrenuo Dejvis te je do kraja poluvremena bilo 74:62.

Početak treće četvrtine je bio katastrofalan po Pelikanse jer je tada Ejveri Bredli trojkom povukao Lejkerse i tim iz Los Anđelesa je otišao na 96:74 posle osam minuta igre u tom periodu.

Pelikansi su do kraja mogli samo da smanje razliku, ali ne i da pobede, pa sada imaju skor 11-24 i nalaze se na 14. mestu Zapada, dok su Lejkersi prvi u istoj konferenciji sa 28 pobeda i sedam poraza.

76ers Rockets Basketball Foto: Tanjug/AP

Hjuston Roketsi su do skora 24-11 stigli pobedom nad Filadelfija Seventisiksersima 118:108, uz sjajne brojke Džejmsa Hardena.

Brada je Fili ubacio 44 poena i po 11 skokova i asistencija u tripl-dablu, pratio ga je Klint Kapela sa 30 poena i 14 skokova, dok je na suprotnoj strani Benu Simonsu bio nedovoljan tripl-dabl od 29 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Filadelfija je rano ušla u napadački ritam i rano povela da bi tokom prve četvrtine imala i prednost od deset poena 22:12.

Siksersi su čuvali prednost tek do trojke Ostina Riversa, a onda i polaganja Rasela Vestbruka kojim je Hjuston došao do prvog vođstva na meču 33:32.

Roketsi su nakon toga do kraja utakmice imali kontrolu rezultata, a u jednom trenutku su imali i 18 poena prednosti. Hjuston je na četvrtom mestu Zapada sa 24 pobede i 11 poraza, dok je Filadelfija šesta na Istoku sa 23 pobede i 14 poraza.

Partizan je u dobroj formi, na prvom je mestu u ABA ligi i večeras (19.00) protiv Mornara ima zadatak da se tu i zadrži i napravi dobru uvertiru za utakmicu s Virtusom. Kec je 1,20, a pobeda crno-belih s više od 9,5 poena razlike nosi kvotu 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Mornar.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Jokić prošao kroz odbranu Kingsa kao Mojsije kroz Crveno more

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA