• 6

Ražnatović o krahu reprezentacije u Kini: Nisu iskorišćeni potencijali Jokića, Bjelice, Micića...

"Činjenica je da je potpuno izostala ključna maksimalna i strateški osmišljena upotreba naših najboljih igrača - mislim na Jokića, Bjelicu, Micića, a verovatno i Milutinova. No, to je prošlost, iako ostaje žal za nikada lakše dostižnim svetskim zlatom", kaže najuspešniji srpski košarkaški agent

  • 6

Neuspeh košarkaške reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini ostaće "večita inspiracija" za polemiku ljubitelja košarke, jer i sada, kada su se utisci odavno slegli, ostaje utisak da smo imali kvaliteta da idemo do kraja.

Od takve konstatcije ne možeda pobegne ni poznati srpski košarkaški agent Miodrag Ražnatović, koji je u razgovoru za Sport klub, između ostalog, iz stručnog ugla govorio o uzrocima neuspeha ekipe Aleksandra Đorđevića.Ž

Iz njegovih reči lako se može pročitati kome je pripisao razloge neuspeha...

- Ne bih da ulazim u detalje i da pravim preterano stručnu analizu razloga kraha i osvajanja tek petog mesta zato što se time nije bavio niko drugi, pa neću ni ja. Ipak ću reći nekoliko stvari koje su bile pogubne po nas - rekao je gazda KK Mege, pa prešao na stvar:

- Iz mog ugla, a smatram se i te kako stručnim, previše kompromisa napravljeno je oko sastava tima, što je dovelo do potpuno neadekvatne strukture ekipe sa svega četiri beka. Dalje, dokrajčila nas je činjenica da je potpuno izostala ključna maksimalna i strateški osmišljena upotreba naših najboljih igrača - mislim na Jokića, Bjelicu, Micića, a verovatno i Milutinova. No, to je prošlost, iako ostaje žal za nikada lakše dostižnim svetskim zlatom.

I o politici najjačih srpskih klubova je imao kritički stav Ražnatović, smatra da Zvezda i PArtizan ne crpe ni blizu domaćih resursa za svoje potrebe. već se sve više oslanjaju na strance, što u perspektivi može biti vrlo štetnpo po razvoj domaćih igrača.

- Srbija ima odlične domaće igraće i nije košarkaška zemlja drugog reda poput recimo Poljske ili Mađarske, gde domaći igrači samo pomažu strancima. Razumljiva je trka za rezultatom i mestom u Evroligi ali, po mom mišljenju, taj rezultat se može napraviti i sa kosturom domaćih igrača u kojem bi stranci bili nadogradnja. Trenutnom postavkom dolazimo u situaciju da u zemlji, pored dva vodeća tima, ima još svega četiri do pet ozbiljnih sredina i da domaći igrači nemaju gde da igraju i da se razvijaju. Srbija je oduvek važila za košarkašku silu, ali to nije status koji je samoodrživ ukoliko ne bude prostora za domaće igrače da se razvijaju.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • davor

    Ovakvi nam strucnjaci trebaju u sportu pa da idemo napred... Ovakvi su i fudbal vec preuzeli i vode glavnu rec...

  • ljubo

    Imas pravo digli su trojkasa Bogdanovica u nebesa .Kad je ili ili on je nula.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    Па кад повео Радуљицу, Бирчевића и Лучића...ми играли са три играча мање сваку...плус тренер скромних могућности..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima