≫ 

Partizan prejak za Mornar, Reding i Pejdž izrešetali mrežicu Barana!

Nije bilo neizvesnosti u "Štark Areni"

  • 53
KK Partizan - KK Mornar Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

Košarkaši Partizana odigrali su prvi meč u novoj godini, savladali su Mornar u 14. kolu ABA lige 88:75, uz odlično prvo i nešto slabije drugo poluvreme u kom su skoro dozvolili gostima veliki "kambek" nakon "debelog" minusa od 24 poena.

Na kraju su crno-beli, ipak, mirno priveli meč kraju i upisali 11. pobedu u regionalnom takmičenju, šestu uzastopnu pred tri teška izazova - protiv VirtusaCedevite Olimpije kod kuće i FMP Železnika na strani.

Najefikasniji kod Partizana bili su bekovi Markus Pejdž sa 19 poena i Redži Reding sa 16 poena, a odmah iza njih Janković sa 14 i Zagorac sa 13 poena bili su napadački najproduktivniji.

Kod gostiju, sve konce igre u napadu vodio je Džejkob Pulen, ali tek od finiša treće deonice, jer dotad nije pogodio ništa, a od tada pa do kraja - upisao je 19 poena! Upravo je njegova serija poena Barane "vratila u život" posle teških udaraca kojima su bili izloženi u prvom poluvremenu i delom treće deonice, kada je Partizan išao i do 24 poena prednosti.

Sve je savršeno funkcionisalo u igri domaćina, uprkos izostanku novice Veličkovića i problemu sa Tomasom koji je već do poluvremena nanizao četiri lične greške.

Odgovornost su preuzeli šuteri, Pejdž pre svih rafalom u završnici prve deonice kojim je pokrenuo seriju od 15:0, za Partizanov veliki rezultatski beg, do kraja nedostižnim za goste. Pejdž je ovacijama ispraćen na kraju prve deonice zbog trojke sa svoje polovine, koja, nažalost po crno-bele, nije vredela jer je izbačaj stigao posle isteka vremena.

Reding se predstavio u odličnom svetlu, koristio je svaki minut na terenu, pogađao važne šuteve i zaslužan je za kvalitetnu partiju spoljne linije. Valja ovde pomenuti i doprinos Radeta Zagorca, njegovih 13 poena i 5 asistencija...

Najjače oružje Mornara, šutevi za tri poena, potpuno je zatajilo. Krenuli su gosti sa 0/11 van linije 6.75 metara, što je prekinuo Voler sa dve vezane trojke, ipak tada je PArtizan već imao ubedljivu prednost.

Najjači udar Mornara desio se sredinom poslednje četvetine u režiji dva sjajna šutera Pulena i Herisa.

Pomenusmo, Pulen se razgoropadio sa tri vezane trojke u tom periodu, Heris sa još dve, pa je razlika pala ispod deset poena, čak je delovalo da može biti neizvesne završnice. Ipak, tri vezane greške Pulena (faul u napadu, nerezonski šut za tri, faul u odbrani), definitivno su usmerili meč u jednom pravcu, a Volden je trojkom stavio tačku na trijumf crno-belih.

Naredni meč Partizan igra na istom mestu 8. januara protiv Virtusa.

KK Partizan - KK Mornar Foto: aba-liga.com/Partizan NIS
KK Partizan - KK Mornar Foto: aba-liga.com/Partizan NIS
KK Partizan - KK Mornar Foto: aba-liga.com/Partizan NIS
KK Partizan - KK Mornar Rašon Tomas napada koš Mornara Foto: aba-liga.com/Partizan NIS
KK Partizan - KK Mornar Foto: aba-liga.com/Partizan NIS

ABA liga, 14. kolo

Subota

Primorska - Budućnost 75:78

Partizan - Mornar 88:75

FMP - Cibona

Nedelja

Cedevita Olimpija - Igokea 12

Zadar - Mega 18

Ponedeljak

Crvena zvezda - Krka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja PFC

    4. januar 2020 | 20:23

    Crno bela boja mila u 💛 mi uvek bila otkad za se znam Volim PARTIZAN

  • GP

    4. januar 2020 | 21:46

    Sudije su od samog starta navijale za Mornar. I to ocigledno! Napred Partizan!

  • gazi nule

    4. januar 2020 | 21:43

    lijepo je da ovi u pelenema fmp-ovci prate trenin partizana..partizan trenira protiv cibone m fmp-1 fmp-2 mornara i ostalih malih..dajte nam boston da se malo igramo..ovi su nula...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA