Zvezda se oglasila saopštenjem: Ovo može da znači kraj ABA lige!

Crveno-beli, ipak, imaju čemu da se nadaju po pitanju ishoda neodigranog meča

Košarkaški klub Crvena zvezda izdao je saopštenje posle informacije da je ABA liga registrovala neodigrani meč sa Budućnošću 20:0 u korist Podgoričana. 

Zvezda nije doputovala taj dan u Crnog Goru, procenjeno je da nema bezbednosnih garancija za tako nešto, pa je delegat pripisao trijumf domaćeg tima.

Ipak, o svemu će konačnu odluku dati Predsedništvo ABA lige, koje bi tek trebalo da se sastane i usvoji ili odbije zahtev KKCZ o odlaganju meča.

Kompletno saopštenje KK Crvena zvezda pročitajte u nastavku:

KK Crvena zvezda - KK Bajern

Foto: Marko Jovanović

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je dobio odluku disciplinskog sudije ABA lige Saše Palvičića Bekića, koja se bazira isključivo na zapisniku delegata neodigrane utakmice 13.kola ABA lige KK Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts dana 30.12.2019.godine, Senada Beganovića.

U istoj odluci disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića (koja je uslovnog karaktera) jasno se navodi „ DA O REGISTRACIJI UTAKMICE NE ODLUČUJE DISCIPLINSKI SUDIJA ABA LIGE“ i da se odluka može primeniti tek kada Predsedništvo ABA lige donese odluku po zahtevu KK Crvena zvezda oko odlaganja utakmice!

Ukoliko Predsedništvo ABA lige donese pozitivnu odluku o zahtevu KK Crvena zvezda mts i odloži utakmicu, odluka o kažnjavaju koja je uslovna, ne važi!

KK Crvena zvezda mts takođe naglašava da u odluci disciplinskog sudije postoje brojne kontradiktornosti poput one u kojoj se navodi da „prema izveštaju delegata, svim dopisima i predsedniku ABA lige Domagoju Čavloviću, liga nije donela nikakvu odluku od odlaganju utakmice“?

Branko Lazić, Dragan Šakota

Foto: Marko Jovanović

KK Crvena zvezda mts je jasno i glasno navela u svojim dopisima, prigovorima i dopunama da nije dobila nikakvu odluku ABA lige da utakmica u Podgorici MOŽE DA SE ODIGRA u predviđenom terminu dana 30.12.2019.godine.

Takođe, KK Crvena zvezda mts skreće pažnju javnosti da se u obrazloženju disciplinskog sudije jasno navodi „ da ova kazna ne egzistira u slučaju ukoliko Predsedništvo ili novi direktor i sportski direktor donesu drugačiju odluku kao nadležni organi za ovaj slučaj“.

Takođe, ista vrhovna tela ABA lige imaju pravo da preinače i ostale uslovne kazne – novčanu kaznu i oduzimanja boda.

KK Crvena zvezda mts upozorava da je u ovom slučaju i počev od 28.12.2019. godine učinio sve što je u njegovoj moći i na sve moguće načine, da dobije pravovremeni odgovor od strane lige, kao i svih nadležnih bezbednosnih organa Republike Srbije oko odlaska i odigravanja utakmice u Podgorici. Podsećamo da je u pitanju bila VIŠA SILA i okolnosti koje nemaju veze sa sportom, niti je na njih mogao da utiče kao klub!

KK Crvena zvezda - KK Bajern

Foto: Marko Jovanović

Pošto se disciplinski sudija ABA lige, osim što je doslovno tumačio izveštaj delegata, ogradio i prebacio odgovornost na Predsedništvo i novi menadžment ABA lige – očekujemo da Predsedništvo regionalnog takmičenja i svi organi u čijoj je to nadležnosti promene ovu odluku, budu mudri, pragmatični u situaciji koja celu ABA ligu i sve klubove stavljaju na veliki ispit i dovode u pitanje njenu budućnost, i na prvom mestu regularnost!

U slučaju da se oni koji treba da odluče o epilogu ove utakmice, kruto drže samo slova, ne i okolnosti u kojima je trebalo da bude odigrana utakmica u Podgorici, i kao merodavni potvrde ovu uslovnu odluku disciplinskog sudije – koji se ponavljamo, i samoproglasio nenadležnim za izricanje konačne kazne, onda će ABA liga kakvom je znamo – prestati da postoji!

KK Crvena zvezda mts je svoje razloge da ne otputuje u Podgoricu i svega što je prethodilo toj odluci, jasno naveo na konferenciji za medije u ponedeljak. Događaji nakon toga samo su doneli potvrdu ispravnosti odluke kluba da zbog više sile ne otputuje u Podgoricu. Zato očekujemo hitno odlučivanje Predsedništva ABA lige ovim povodom, i odluku od odigravanju nove utakmice bez ikakve kazne. Sve ostalo – označiće kraj ABA lige jtd!

Video: Čović o saradnji sa Državnom bezbednošću o proceni rizičnosti puta u Podgoricu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Charlie I U 2020 NOĆNA MORA ZA FRANJINOG ŠTAKORA

    Kk partizan Sns u Pg nije imao problema van terena i tamo je potpuno bezbedan jer nije srpski klub, a i zna se kako i koliko se Milovi izrodi i sledbenici ljube sa hrvatima i ljubiteljima lika i dela Fadilja Vokrija i Kujtima Šalje. Tamo je problem jedini srpski klub Crvena Zvezda.

  • Charlie I U 2020 NOĆNA MORA ZA FRANJINOG ŠTAKORA

    Ponavljam nepismenim tastatura grobarkama koje na stadion i u halu nogom kročile nisu da navijačka scena ne poznaje i ne priznaje termin tastatura tv huliganka i simpatizerka. Znači dalje od komentarisanja bilo čega u vezi utakmice i pogotovo u vezi navijača jer vi navijači svakako niste i nećete nikada ni biti.

  • juzni front

    Zvezda ju je i formirala ucenjivali su Partizan sad je red i da je rasformiraju! Koju god ligu da igraju Partizan je institucija!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima