≫ 

Neuništivi Karter je "idol" generacija 4 decenije: Majstor zakucavanja upisao neverovatan NBA rekord

I sa 42 godine Karter uživa u košarci

  • 1
Vins Karter Foto: Tanjug/AP

Legendarni košarkaš Vins Karter upisao se u stranice NBA istorije kao jedini ikada koji je bio aktivan na terenu tokom četiri decenije. 

Naime, u noći između subote i nedelje Atlanta je savladala na svom parketu Indijana Pejserse, a jedan od košarkaša koji je sa 3 poena za 18 minuta doprineo pobedi bio je četrdesetdvogodišnji Karter. Tako je košarkaš koji je draftovan 1998. godine kao 5. pik prve runde Drafta 1998. godine od strane Golden Stejtta postao jedini košarkaš u istoriji lige koji je uspeo da se tokom četiri dekade nađe u najjačoj ligi sveta.

Da podsetimo, odmah posle drafta, Karter je debitovao u dresu Toronto Raptorsa, u koji je trejdovan za Antoana Džejmisona. Tokom karijere 8 puta učestvovao je na Ol staru, proglašen je za najboljeg rukija 1999 godine, a 2000 godine osvojio je takmičenje u zakucavanju, kao i zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju sa selekcijom SAD. To takmičenje će biti upamćeno i po "zakucavanju smrti" koji je izveo na meču protiv Francuske preskočivši 218 centimetara visokog Freda Vajsa.

Tokom karijere, KArter je nosio dresove Toronta, Nju Džersija, Orlanda, Finiksa, Dalasa, Memfisa, Sakramenta i Atlanta Houksa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doctor

    5. januar 2020 | 13:50

    Jedan od poslednjih gospodara prave kosarke u sadasnjem Nba cirkusu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA